2018-07-16

Migrantų perskirstymas: Italijos reikalavimai – kelias į pragarą sako Čekijos premjeras Babiš


Čekijos premjeras Andrej Babiš Twitter parašė: „Mūsų šalis nepriims migrantų“. Jo žodžiais toks migrantų dalinimas tik paskatins migraciją ir kontrabandistų pajamas. Jis patvirtino griežtą savo šalies imigracijos politiką: „Mūsų šalis nepriims migrantų“. Jis pakvietė žmonėms padėti jų tėvynėje, kad užkirsti kelią jų bėgimui.

Šeštadienį prie Italijos kratų ES pasienio agentūros Frontex buvo atplukdyta 450 nelegalių migrantų, kurių nenori įsileisti Italija. Į pasiūlymą pasidalinti imigrantus kitoms ES šalims, Čekija jau pareiškė, kad nepriims šeštadienį atvežtų imigrantų. Čekijos premjeras Babiš pavadino Italijos siūlymą dalintis nelegalais „keliu į pragarą“.


Nelegalų transportu į Europą šiuo metu, po to, kai Italija uždarė savo uostus žmonių kontrabanda užsiimantiems NVO laivams, legaliai tuo užsiima Frontex laivai. Sunku suprasti, kaip galima gelbėjimu vadinti nelegalių migrantų transportą, kurie patys sąmoningai sukuria situaciją, primenančią laivų katastrofas. Šitų nelegalų tikslas nusikalstamas – pažeisti valstybių sienas. Tiesiog ankstesnioji Italijos valdžia nuolaidžiavo afrikiečių vežėjams į Italiją. Rezultatas – 600000 nelegalių ekonominių imigrantų Italijos teritorijoje, kurių tikslas migruoti į turtingesnes Vakarų Europos šalis. Šį pavasarį maršrutas į šiaurę užsikimšo, kai Austrija, Šveicarija ir Vokietija susirūpino nelegalių imigrantų srautais.



Šeštadienį Italijos prezidentas Džiuzepė Konte pareikalavo iš ES didesnio solidarumo paskirstant migrantus. Laiške Žanui Klodui Junkeriui (klausimas, ar Junkeris spėjo išsipagirioti po NATO viršūnių susitikimo?), Europos tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui ir ES narių vyriausybių vadovams pasiūlė pasidalinti 450 nelegalus, išgelbėtus Viduržemio jūroje. Italijos valdžia pareiškė, kad daugiau neįleis laivų su nelegalais į savo uostus. Po 50 imigrantų sutiko priimti Malta, Vokietija ir Prancūzija.

Mūsų valdžia, kurios tikslas, sprendžiant iš darbų, yra kuo greičiau sunaikinti Lietuvą, tyli, bet, greičiausiai, D.Grybauskaitė, pretenduojanti į Tusko ar Junkerio vietą Briuselyje, nuolankiai sutiks ir ims vežti į mūsų šalį nelegalius ekonominius Afrikos imigrantus be jokio patikrinimo, kaip to reikalauja Italija.



Salvini: „valdžios valia“

Italijos naujoji vyriausybė 80 procentų sustabdė nelegalų kontrabandą. Transporto ministras Danilo Toninelli pasakė, kad per 45 dienas vyriausybė pasiekė geresnių rezultatų, kaip per daugelį ankstesnių metų. Salvini jį papildė Twitter - „valia yra valdžia“. Teisingi žodžiai. ES valdžia neturi valios sustabdyti nelegalią migraciją, todėl ji ir vyksta.

Šaltiniai:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą