2018-07-26

Virš 700 afrikiečių įsiveržė į Ispanijos Seutą (papildyta video siužetais)


Migrantai supjaustė 6 (7) metrų dviejų eilių tvorą armatūros žirklėmis, atakavo policiją su negesintomis kalkėmis, fekalijomis ir padegtais aerozoliniais balionėliais.

Ekslavas Seuta yra autonominis Ispanijos miestas prie Gibraltaro sąsiaurio, Maroko teritorijoje. Liepos 26 dieną 800 migrantų iš Afrikos šturmavo dvigubą 6 (7)* metrų sieną ir įveikė teisėsaugos pareigūnų pasipriešinimą. Dauguma imigrantų yra iš piečiau nuo Sacharos esančios Afrikos dalies. Šimtą iš jų prie sienos sulaikė Maroko policija. Kai kurie buvo sulaikyti lipant per tvorą ir tarp tvorų. Jie buvo sugrąžinti į Maroką. Ispanijos teritoriją pasiekė virš 700 (600)* afrikiečių.



Afrikiečiai policininkus atakavo su akmenimis, ekskrementais, negesintomis kalkėmis, degančiai dujų balionėliais

Siena buvo atakuota tose vietose, kurios nematomos video kameromis. Tvoros buvo pjaunamos armatūros žirklėmis. Policininkus afrikiečiai mušė akmenimis ir pagaliais, svaidė ekskrementus ir negesintas kalkes, kurios sukelia stiprų odos ir gleivinės sudirginimą, jos uždegimą ir pažeidimą. Be to jie degino aerozolio balionėlius, juos naudojo, kaip ugniasvaidžius.



Per kautynes nukentėjo 22 policininkai ir 132 migrantai. Kai kuriems policininkams apdegintos rankos ir veidai. Penki policininkai ir 16 migrantai paguldyti į ligoninę.



Vokietijos AfD partijos atstovas Andreas Kalbitz apie šį incidentą parašė:

„Mums gana ilgai prognozavo, kad milijonai juodųjų afrikiečių jau sėdi ant sukrautų lagaminų. Dabar mes iš tiesų pergyvename vieną iš pačių žiauriausių pasekmių Merkel atvirų sienų politikos. Šiuo metu afrikiečiai skaito turintys teisę gyventi su mumis Europoje mūsų sąskaita. Su išskirtine prievarta jie kovoja už šią įsivaizduojamą teisę. Aš net kalbu apie antpuolį prieš Europą ir mūsų vertybes. Tai, žinoma, ne žmonės, kuriems reikalingas prieglobstis. Tai grobikai, su aštriomis žirklėmis atidarantys Merkel duris ir planuojantys sau čia nerūpestingą gyvenimą su nemokamu maitinimu ir logistika. Nuo 2015 metų jų atstovų atvyko šimtai tūkstančių žmonių. Mūsų pareiga yra tai, kad jie neatvyktų čia ir neišplėštų mūsų socialinių sistemų. Todėl mes turime ginti savo sienas ir taikyti savo įstatymus. Jeigu senosios partijos nesugeba tai padaryti, tai AfD labai greitai turi imtis iniciatyvos!“

Šiais metais į Ispaniją jau atvyko 22711 afrikiečiai. Tai tris kartus daugiau, negu per tą patį 2017 metų periodą.

* DW ir Il Giornale nurodo kiek skirtingus skaičius.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą