2018-07-01

Trampas JAV imigracijos įstatymus pavadino „pačiais kvailiausiais pasaulyje“



JAV prezidentas Donaldas Trampas birželio 30 dieną savo Twitter parašė:

„Kada žmonės atvyksta į mūsų šalį nelegaliai, mes privalome nedelsiant juos išsiųsti atgal be metų metus trunkančių teismų manevrų. Mūsų įstatymai patys kvailiausi pasaulyje. Respublikonai nori stiprių sienų ir jokio kriminalo. Demokratai nori atvirų sienų ir yra silpni prieš kriminalą.“


„When people come into our Country illegally, we must IMMEDIATELY escort them back out without going through years of legal maneuvering. Our laws are the dumbest anywhere in the world. Republicans want Strong Borders and no Crime. Dems want Open Borders and are weak on Crime!“

Pastaruoju metu JAV vyksta skandalas. Balandį Teisingumo ministerijai paskelbus „nulinę toleranciją“ migracijos įstatymų pažeidėjams, tarp jų ir migrantams, pažeidusiems valstybės sieną su vaikais. Sulaikytus tėvus įkalina ir skiria kriminalines bausmes. Jų vaikus siunčia į specialius centrus, nes JAV įstatymai draudžia suimti vaikus. Nuo balandžio 19 d. buvo surinkta 2,3 tūkstančiai tokių atskirtų vaikų. Trampo priešininkai dėl to sukėlė kritikos ir protestų bangą.

Šeštadienį daugelyje JAV miestų vyko protesto mitingai prieš prezidento administracijos veiklą. Protesto akcijų dalyviai reikalavo pagreitinti vaikų grąžinimą giminėms. Trampas davė pavedimą Teisingumo ministerijai parengti priemones, kurios leistų sienos pažeidėjams likti kartu su savo vaikais įkalinimo vietoje iki bus nagrinėjamos jų prieglobsčio suteikimo bylos.

Kokie gi imigracijos įstatymai Lietuvoje? Kodėl Lietuvos etninė sudėtis keičiama neatsiklausus tautos valios, kodėl Lietuvos piliečiai diskriminuojami šitų „pabėgėlių“ atžvilgiu, o jų pensijos ir minimalūs atlyginimai yra kelis kartus mažesni negu gauna iš Lietuvos valstybės „pabėgėliai“?

Man atrodo, kad JAV migracijos įstatymai yra ne patys kvailiausi pasaulyje, nes yra šalis Lietuva, kurios valdžia ir įstatymai – kvailumo ir korupcijos etalonas, kvailumo ir korupcijos atskaitos taškas.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą