2018-10-05

Jeigu Rusijai nepatinka, kad Lietuvos sostinėje netoli rusiškų okupantų laidojami Lietuvos didvyriai, ji gali savo tėvynainių palaikus išsivežti į Maskvą


Rugsėjo 4 dieną Rusijos naujienų agentūra TASS paskelbė Rusijos URM atstovės spaudai Marijos Zacharovos pranešimą, kuris giliai įžeidžia lietuvius ir Lietuvos valstybę.

Zacharova pasakė: "Rusija sunerimusi dėl Lietuvos valdžios veiksmų įamžinant atmintį banditų „miško brolių“ formuotės lyderio Adolfo Ramanausko-Vanago atmintį.“



„Ypač ciniška tai, kad kapas atsakingo už žūtį daugelio taikių gyventojų bus greta nuo vietos palaidojimo 5 tūkstančių tarybinių kareivių, kurie žuvo išvaduojant Vilnių nuo fašistinių grobikų“, - pažymėjo ji.

Praėjo beveik 70 metų, bet Rusija niekaip negali liautis niekinusi jos kažkada okupuotų, bet nepriklausomybę atgavusių valstybių istorijos, tų šalių didvyrių, kovojusių už nepriklausomybę. Ir toliau šalies - buvusios okupantės URM mūsų rezistencijos didvyrius vadina „banditais“. Mums gi „banditai“ buvo sovietiniai rusų okupantai, kurie mus „išvadavo“, bet pamiršo išeiti.

Aš, būdamas vaiku, ne kartą girdėjau sakant: „kalbėk rusiškai, aš nesuprantu tavo šuniškos kalbos.“

Tai buvo išvaduotojai?

Aš pamenu pilną sunkvežimį rusų NKVD-istų užmuštų lietuvių, vežamų iš Ukmergės kalėjimo.

Ar tai buvo išvaduotojai?

Jeigu Rusijos valdžiai nepatinka, kad Antakalnio kapinėse laidojami Lietuvos didvyriai, ji gali šią problemą išspręsti labai paprastai – savo tėvynainius perlaidoti Rusijoje.

Rusijos URM atstovės nedraugiškame Lietuvai pareiškime aš matau ir atsakymą, kodėl žlugus TSRS išsilakstė kas sau visos „broliškos respublikos“: jos nenorėjo likti su „išvaduotojais“, nes rusiški „išvaduotojai“ yra blogiau už ES „okupantus“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą