2018-10-03

Vokietijoje virš 50000 pabėgėlių yra šizofrenikai. Tai uždelsto veikimo bomba


Kiekvieną kartą, kai Vakarų Europoje įvykdomas mažesnio ar didesnio masto teroro aktas, yra pranešama, kad jo vykdytojas buvo psichiškai nesveikas.

Eugene Prinz vokiečių portale Pi-news rašo, kad pas daugelį piliečių didėja įtarimas, kad tai valdžios ir MIP išsigalvojimas, siekiant nenuteikti gyventojų prieš „pabėgėlius.“

Autorius bando išsiaiškinti, kokios psichikos ligos gali sukelti tai, kad žmogus taptų pavojingas visuomenei. Visų pirma įvardijamos psichozės. Tai smegenų veiklos sutrikimai ir būklė, kurią lydi kliedesiai, haliucinacijos, realybės ir savo ligos nesuvokimas, sunki susijaudinimo būklė. Sunkiausia psichozės forma – šizofrenija. Sergantieji dažnai girdi neegzistuojančius balsus ir kenčia nuo kliedesių, persekiojimo ir šnipinėjimo manijų ir pan. Galimos stiprios haliucinacijos.


Šizofrenija: imigracija didelės rizikos faktorius

Europiečių populiacijos yra 0,5 procento žmonių, kurie gyvenimo bėgyje sirgo šizofrenija. Imigrantai šizofrenija suserga 2,9 kartus dažniau už europiečius, o juodaodžiai 4,8 karto.

Niekas nežino, kiek imigrantų atvyko į Vokietiją nuo 2014 metų iki 2018 vidurio. Manoma, kad apie 1,75 milijono, o Merkel valdžia taip importavo apie 51 tūkstantį naujų šizofrenikų. Čia dar nepriskaičiuoti negrai, tarp kurių šizofrenikų yra 4,5 procento. Šie psichikos susirgimai yra paveldimi ir nėra įskaityti antros bei trečios kartos imigrantų palikuonys.  

Federalinė vyriausybė palieka šalyje rizikos grupes

Manoma, kad federalinė Vokietijos valdžia specialiai veža rizikos žmonių grupes į Vokietiją. Iš kriminologijos žinoma, kad daugumą sunkių nusikaltimų įvykdo 18-40 metų vyrai, žemas išsilavinimo lygis ir mažos pajamos yra papildomi rizikos faktoriai. Būtent tokie buvo į Vokietiją atvykę „pabėgėliai“.

Pabėgėliai atvyko iš šalių, kur aukštas šizofrenijos lygis

Šizofrenijos faktoriaus vidurkis pas imigrantus 2,9. Kitų atvykėlių šizofrenijos indeksas dar aukštesnis: marokiečių - 3,3, afrikiečių vidutiniškai 4,5, o afrikiečių iš Vakarų Afrikos – 24,5 (!). Šizofrenija yra paveldima. Dar prisideda ir islamo faktorius.

Šizofreniją gydoma neuroleptikais, o papildomai naudojant psichoterapiją, galima pasiekti, kad ligonis gyventų pakankamai normalų gyvenimą. Dažniausiai tai ilgalaikis gydymas, kainuojantis apie 100000 eurų per metus.

Klaidinga diagnozė

Imigrantai atvyksta iš visiškai kitos kultūros ir jų elgesys nebūtinai yra ligos požymis. Ypač tai pastebima pas juodaodžius ir ypač iš regionų, esančių į pietus nuo Sacharos. Šių žmonių ypač žemas IQ, mažesnio svorio smegenys, labai skiriasi genetika, anatomija ir fiziologija, o juo labiau papročiai.

Tai nedaro padėties geresne. Nukentėjusiam bus vis viena, reziumuoja autorius.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą