2018-10-29

Merkel svečiai arabai įvykdė Bavarijoje teroro aktą prieš greitąjį traukinį



Bavarijos generalinė prokuratūros kovos su ekstremizmu ir terorizmu žinyba spalio 28 dieną pranešė apie Deutsche Bahn greitojo ICE traukinio užpuolimą spalio 7 dieną. Traukinys vyko maršrutu Niurnbergas-Miunchenas. Kelių šimtų keleivių laimei, teroro aktas buvo nesėkmingas.

Skersai traukinio bėgių arabų teroristai ištempė plieninę vielą, kurią įtvirtino medinių kuolų pagalba. Mašinistas išgirdo įtartiną triukšmą ir pamanė, kad tai trumpas sujungimas. Vėliau tyrėjai įvykio vietoje aptiko užrašus arabų kalba su grasinimais, o taip pat arabiškus grafiti ant tilto atramos. Šiuose užrašuose buvo grasinimai įvykdyti ir kitus teroro išpuoliu, konkretūs antpuolių objektai nebuvo nurodyti.


Apie teroro išpuolį buvo praneša praėjus dviem savaitėms po rinkimų Bavarijoje. Vokiečių portalas Pi-news abejoja, kad tai atsitiktinumas. Juk teroro aktas įvyko savaitę iki rinkimų ir galėjo įtakoti rinkėjų pasirinkimą!

Traukinio linija tarp Niurnbergo ir Miuncheno yra dalis praėjusiais metais atidarytos linijos Bavarija-Berlynas. Traukinių greitis šioje linijoje siekia 300 kilometrų per valandą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą