2018-10-06

Prancūzija: užpulta Marin Le Pen duktė, pilietinio karo tarp prancūzų ir imigrantų pavojus



Nacionalinio judėjimo lyderės Le Pen duktė buvo užpulta ir sužeista. Prancūzijos portalas le Parisien informuoja, kad 19-os metų mergina su savo 18-mečiu pusbroliu penktadienį iš ryto buvo užpulta Nanterre mieste, kai išėjo iš boulingo baro, kuriame vyko studentų šventė, esančio Nelsono Mandelos viešbučio teritorijoje, „du žingsniai nuo Teisingumo rūmų ir prefektūros“.


Apie 2: 00 val. buvo iškviesta policija, kuri atvykusi rado pusbrolius su kraujuojančiomis galvomis.

Buvo suimti du įtariamieji: 32-metų ir 47-metų vyrai. Marin Le Pen duktė buvo gydoma ligoninėje. Parin Le Pen dukteriai buvo suduota į galvą, o jos pusbroliui „į akį“.

Judėjimo „Debout la France” lyderis Nicolas Dupont-Algnan parašė savo Twitter: „Aš su pasibjaurėjimu išgirstu, Marin Le Pen duktė buvo užpulta. Kokia gėda užpulti vaikus dėl jų tėvų įsitikinimų... kaip toli jie nueis?

„Įvyko tai, kas vadinama agresija. Agresija prieš du jaunus žmones. Ir tai liūdna banalybė,“ - pasakė Marin Le Pen.

Liudininkas matė prie merginos artėjantį žmogų, o kitas užpuolikas mėgino ją sugriebti už plaukų. Po to vienas užpuolikas sudavė jai kumščiu į veidą.


Iš pareigų pasitraukęs kairiųjų vidaus reikalų ministras Gerard Collomb perspėjo, kad Prancūzijoje artėja pilietinis karas prancūzų su imigrantais iš Afrikos

Jis pasakė: „Aš apvažiavau visus probleminius priemiesčius, situacija ten labai degradavo (…) šiandien, mes gyvename vienas prie kito, ir aš visada sakiau, aš bijau, kad rytoj mums teks gyventi veidas į veidą“.

Opozicijos lyderė Marin Le Pen buvo nustebinta Collomb žodžiais: „ Gerard Collomb parodo, kad nekontroliuojami priemiesčiai panašūs į sprogmenį, kuris gali užsidegti nedelsiant.“

„Mes niekada nepajėgsime išrauti radikalų islamizmą... kol kas mes dar nesame atviro karo būklėje, Pranašo garbintojai jau persigrupuoja srityse, kurios reguliuojamos specifinėmis taisyklėmis“, - pasakė profesorius Gerard Collomb.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą