2018-10-08

Merkel nori sugrąžinti 40 tūkstančių afrikiečių į Italiją, o Salvini sako, kad neįleis nei vieno



Bręsta diplomatinė krizė. Vokietija nori išsiųsti į Italiją čarteriniais reisais 40 tūkstančių imigrantų iš Afrikos, o Italija pažadėjo nei vieno jų neįsileisti. Salvini pasakė: „aš neleisiu nei vienam išlipti“.

Italijos vicepremjeras Matteo Salvini pasakė: „Kaip aš uždariau visus jūros uostus dabar uždarysiu visus oro uostus“. Jo žodžiais, nei vienas imigrantas, atvykstantis iš Vokietijos, neįkels kojos į Italijos žemę.


Pirmasis reisas buvo suplanuotas ateinantį antradienį. Jeigu Vokietija neatsitrauks, pažymi Il Giornale, mes tapsime liudininkais nesutaikomos priešpriešos tarp Italijos ir Vokietijos vyriausybių.

Po keleto dienų Bavarijoje vyks rinkimai, o Vokietijos ketinimas gali destabilizuoti ir taip komplikuotus Berlyno ir Romos santykius, visų pirma todėl, kad šalių VRM vadovams nepavyko susitarti dėl grąžinimo nelegalų pagal Dublino sutartį, kuri numato, kad imigrantai gražinami į šalį, kurioje jie pirmą kartą buvo registruoti.

„Mes atmetame bet kokias priežastis, kurios gali atvesti į Italiją dar nors vieną imigrantą,“ - pareiškė Salvini. Jis priminė, kad Vokietijoje registruotos NVO per kelis metus atvežė dešimtis tūkstančių nelegalių imigrantų iš Afrikos.

Merkel planavo 40 tūkstančių afrikiečių deportuoti į Italiją ir 15 tūkstančių į Prancūziją. Planas jai pasirodė tokiu geru, kad ji jau suplanavo čarterinius reisus spalio 9 ir 19 dienomis.

Nepavykus deryboms tarp Zeehoferio ir Salvini, paskutinį žodį turės tarti Italijos premjeras Giuseppe Conte.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą