2019-03-03

Ar įmanoma atrinkti protingus politikus?



Ačiū prof. Stanislovui Tomui, kad jis supažindino mus su Lietuvos atstovų dešimtmečio „pasiekimais“ Europos parlamente. Su jų nuveiktais „darbais“ Lietuvos ir jos žmonių labui, su „genialiais“ jų pasisakymais iš EP tribūnos, su jų „sugebėjimu“ bendrauti užsienio kalbomis su parlamento kolegomis. Mane tiesiog sukrėtė šių žmonių nekompetencija, ypač žemas išsilavinimo lygis, net, sakyčiau, jų protinis atsilikimas. Jei ne Tomo pastangos, visuomenė taip ir nebūtų sužinojusi, kad mūsų atstovai net nepajėgia mūsų atstovauti, bet, nepaisant to, mes jiems kas mėnesį mokame beveik po 50 tūkstančių eurų atlyginimą!



Kodėl atstovaujamoji „demokratija“ sąlygoja protiškai atsilikusių žmonių atranką? Šios mįslės atsakymą aš pamėginau rasti darbuose ir paskaitose profesoriaus S.Saveljevo, kurio kelis dešimtmečius vykdytų tyrimo objektu buvo žmogaus smegenys ir jų veikla.

Pradėsiu, tačiau, ne nuo mūsų EP narių, ne nuo smegenų, o kiek aukščiau, nuo Lietuvos deleguoto komisaro Andriukaičio, kuris dar 2016 metais paskelbė, kad „ateities lietuvis bus sudarytas iš įvairių genetinių kompozicijų“. Mane sudomino, kokios apimties gali būti šios kompozicijos? Ar su visais planetos gyventojais Andriukaičiui pavyks šias „lietuvių genetines kompozicijas“ sukonstruoti?

Štai ką šiuo klausimu rašo prof. S.Saveljevas: „...nepriklausomai nuo somatinių skirtumų žmonės gali turėti vaisingus palikuonis. Išimtį sudaro kelios archaiškos gentys, gyvenančios Afrikoje ir Pietų Amerikoje.

Bušmenai ir Ugnies žemės gyventojai puikiai dauginasi tarpusavyje, bet negali sėkmingai užsiimti šia veikla su užklystančiais europiečiais ir azijatais. Sėkme reikia skaityti ne seksualinius malonumus, kurie pilnai pasiekiami, o to proceso vaisius. Palikuonių nesigauna iš viso arba jie turi patologijas, nesuderinamas su gyvybe. Visais kitais atvejais mes gana lengvai įveikiame etninius prietarus ir didiname planetos gyventojų metisaciją.“

Sunku pasakyti, ar Vyteniui Andriukaičiui pavyks per likusius kelis mėnesius komisaro poste sukurti lietuvio genetinę kompoziciją ir su bušmenais? Tai būtų vienintelis jo pasiekimas komisaro poste.

Gaila, kad nepatikrinama kandidatų į prezidento postą, į Europos parlamentą, o gal ir į savivaldybių tarybas ir merus psichikos būklė.

Aš manau, kad 50 procentų šių kandidatų yra ne visiškai adekvatūs. O ką apie tai sako smegenų tyrimai?



Smegenys yra labiausiai kintantis žmogaus organas. Žmogaus pusrutulių paviršiaus griovelių ir vingių piešinys, labiau unikalus, negu pirštų antspaudai. Smegenyse slypi neįtikėtini kokybiniai ir kiekybiniai struktūros skirtumai. Autopsijos pagalba gauti duomenys rodo, kad žievės laukų individualūs skirtumai sudaro 4131%. Dar labiau skiriasi kaktinės (Lobus frontalis) ir momeninių skilčių (Lobus parietalis) polaukiai, kurie gali būti pas vieną žmogų ir nebūti pas kitą. Šie skirtumai pagal neurologijos kriterijus žymiai viršija žinomą rūšies kintamumą.



Minimali moterų ir vyrų smegenų masė svyruoja labai plačiame diapazone: nuo 800-960 gramų iki 2200-2300 gramų, vidutiniškai pas baltosios rasės gyventojus ji lygi 1320-1340 gramų.

Smegenų paviršiuje yra žievė su grioviais ir vingiais. Joje sluoksniais išdėstyti požieviniai neuronai, kurie suformuoja laukus, atliekančius specializuotas funkcijas. Kintamumas žievės laukų, o tuo pačiu juos sudarančių neuronų skaičiaus, žymiai viršija smegenų masės skirtumus. Kiekybiniai skirtumai gali siekti 150— 370%. Tai garantuoja kiekvieno žmogaus smegenų unikalumą. Skirtumų neįmanoma kompensuoti švietimu ar aklėjimu, kas sukuria unikalius barjerus tarp žmonių. Smegenyse tiesiog gali nebūti centro, atsakingo už suvokimą ir vykdymą keliamos užduoties.

Įsivaizduokim situaciją, kad mes renkame į Seimą ar Europos parlamentą žmogų, kuris neturi tokio centro smegenų žievės struktūroje, kuris atsakingas už visuomenės bendrojo gėrio suvokimą. Suprantama, kad toks žmogus fiziškai nepajėgus suvokti pensininkų, invalidų, vienišų mamų ar našlaičių problemų. Toks žmogus nepajėgus suvokti, kad vairuotojui reikia mokėti atlyginimą, kurį jis uždirba, nesupranta, kad pensininkui reikia mokėti pensiją, kurią jis per gyvenimą užsidirbo. Neturi jie tokių smegenų centrų, nes partijose juos atrinko taip: kad būtų kvailesni už partijos pirmininką, kad dirbtų tik rėmėjų naudai, kurie finansavo rinkimus.

Kažkoks gudragalvis šią demokratijos parodiją, kai mes priversti rinkti netinkamus žmones, pavadino „atstovaujamąja demokratija“. Tai melas. Yra demokratija, arba jos nėra. Tikros demokratijos reliktas liko tik Šveicarijoje, kur svarbiais valstybei klausimais rengiami referendumai. Tai vienintelis kelias atsikratyti nuo neadekvačių žmonių ir jų neadekvačios veiklos.



Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą