2019-03-25

Seksualinių anomalijų propaguotojas Froidas


Svarbų indėlį į seksualinių anomalijų reabilitavimą Vakarų sociumo sluoksniuose įnešė Sigizmundas Šlomo Froidas (Sigmund Freud, 1856-1939). Jis – psichologijos srities, vadinamos psichoanalize pradininkas. Froidas, pasak O.Četverikovos, buvo „narys žydų masonų ložės „Bnai Brit“, kurios dėka ir buvo įsukta ir išpopuliarinta pasaulio mastu jo psichoanalizės teorija. Žinoma, kad Froidas ne šiaip turėjo potraukį praktinei magijai ir okultizmui, jis faktiškai sukūrė savo paties slaptą masonų ordiną su slaptais susirinkimais ir savo atskira kalba. Didelę įtaką jo pažiūroms padarė tokie veikėjai, kaip „kaip stambiausias iš judėjų pranašų“, kabalistas Adolf Jellinek ir daktaras Wilhelm Fliess, išvystęs biseksualumo idėją ir koncepciją, kurią paskelbė valdove „virš visų gyvenančių“. Kaip rašė froidizmo tyrinėtojai, jis buvo ne mokslinė, o religinė sistema, „įsikūnijimas judėjų mistikos“, „psichologinį tyrimą Senojo testamento“, taip, kad ne veltui Froidą vadino „pasaulietiniu rabinu.



Froidas aktyviai kritikavo pažiūrį į homoseksualizmą kaip į rezultatą degeneracijos ir pateikė jį kaip psichoseksualinę orientaciją, priklausomą nuo „objekto pasirinkimo“, kuris vyksta sutinkamai su savo nuosavu pavidalu.

Ypač naudingu sekančiai homoseksualizmo dekriminalizacijai buvo jo išvada, kad „visi žmonės sugeba pasirinkti objektą vienodos su savimi lyties ir atlieka šitą pasirinkimą nesąmoningai“ ir, kad psichoanalizė leidžia pas kiekvieną išaiškinti „elementą homoseksualaus objekto pasirinkimo““.



Prof. S.Saveljevas apie psichologiją ir Froidą sako: „Psichologija – ne mokslas. Yra pokyčiai, kurie įrodomi, atkartojami ir pan. Psichiatrija tai rimtas mokslas, ji turi struktūrinį pamatą, Psichoanalizė – man gaila to kaimo vaiko, kuris vadinasi Froidas, kuriam ilgai atsakydavo merginos, jis dėl to kuoktelėjo ir šiuo klausimu užkankino visus savo 9 ligonius, jo turėtus. Ligonių iš esmės pas jį nebuvo. Viską jis sugalvojo kildinti iš sekso. Puiku, bet be to yra maistas ir dominavimas. Ryšium su beždžionėmis. Toliau visa tai žodžių ekvilibristika. Daugiau nieko.“

Žemiau pateikiu siužetą apie Froidą iš serijos „Melagingi stabai“, parodytą 2012-12-15 metų televizijos CTV laidoje „Post scriptum su Alekseju Puškovu“ (35:13).






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą