2019-03-13

Iš lenkų atstovų klipo Eurovizijos konkurso organizatoriai ištrynė kryžių (video)


Eurovizijos dainų konkurse Tel-Avive Lenkiją atstovaus folk grupė „Tulia“ - taip nusprendė Lenkijos televizijos sudaryta komisija.

Interneto vartotojai pastebėjo, kad iš Tulijos konkursinio video klipo „Fire of Love” pašalintas kryžius.


Lenkijos portalas wPolityce.pl paprašė Tulia projekto menedžerio tai paaiškinti. Tulia projekto menedžerė Magdalena Dziołak pasakė, kad tai padarė kompanija Universal Music. Buvo aiškinama, kad tai diktuoja Eurovizijos taisyklės, kurios draudžia religinius simbolius, o taip pat kryžių.

Portals wPolityce.pl teigia, kad Tulia komanda neturėjo jokios įtakos kryžiaus pašalinimo istorijoje. Eurovizijos konkurso taisykių punkte 2 yra kalbama apie draudimą politizuoti konkursą, tačiau ten nėra nei žodžio apie religinius simbolius.

Konkursinė versija dainos „Fire of Love” anglų kalba. Fragmentas su kryžiumi buvo pašalintas.



Ir palyginimui, lenkiška versija, kurioje matyti kryžius.


Akivaizdu, kad Eurovizijos konkurso organizatoriai savotiškai supranta „konkurso politizavimą“. Ar ne konkurso politizavimas buvo jo taisyklių keitimas, kuomet organizatoriams nepatiko, kad Balkanų šalių atstovai laimi konkursą per daug dažnai. Tuomet buvo įvesta visiškai neskaidri ir dalyvių vertinimo sistema, kuri leido politizuotai skirstyti vietas, proteguoti homoseksualizmo ideologiją (2014 metais), skirti pergalę Ukrainai už politinę dainą (2016 metais).




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą