2020-03-15

Austrų ir lenkų specialiųjų padalinių policininkai išėjo saugoti Graikijos sienos


Kaip informuoja Graikijos spauda, vakar šios šalies sienos išvyko saugoti Austrijos ir Lenkijos policininkai, atvykę į pagalbą graikams. Austrija ir Vyšegrado šalys (Lenkija, Vengrija, Čekija ir Slovakija) nutarė padėti Graikijai saugoti jos sieną nuo invazijos nelegalių imigrantų iš Turkijos.

Pirmoje nuotraukoje 13 Austrijos specialiojo Cobra dalinio policininkų grupė, atvykusi į pagalbą savo graikų kolegoms, kuri vakar pradėjo patruliuoti Graikijos-Turkijos sieną.


Antroje nuotraukoje būrys Lenkijos policininkų, vykstančių saugoti Graikijos-Turkijos sieną nuo nelegalių imigrantų invazijos. 

Kovo 12 dieną pasienio perėjoje su Turkija graikai pastatė betoninę užtvarą. Video rodoma, kaip graikai tvirtina sieną.


Graikai sienos perėją su Turkija tvirtina su betoniniais blokais:


Situacija Graikijos-Turkijos pasienyje tapo kritine vasario 28 dieną, kada Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas pareiškė, kad atidaro sieną nelegaliems imigrantams, tarp kurių yra tik 4% migrantų iš Sirijos. Nuo tada Graikijos policija užkardė 46 tūkstančius bandymų nelegaliai kirsti Graikijos sieną. 


Graikijos valdžia nepasidavė turkų provokacijoms ir sugebėjo apsaugoti Kastanje pasienio perėją nuo turkų mėginimų jėga ją pralaužti. Saugodamiesi nuo turkų atakų ašarinėmis dujomis, graikai panaudojo galingus ventiliatorius, kad nupūsti dujas į Turkijos pusę.


Pažymima, kad pasirodžius pasienyje kitų ES šalių policininkams, nuo kovo 12 iki 14 dienos neįvyko nei vieno bandymo jėga pralaužti Graikijos sieną.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą