2020-03-02

Vengrija ruošiasi galimam koronavirusu apsikrėtusių imigrantų antplūdžiui prie jos sienų


Tikimasi, kad migrantų potvynis, užkrėstas koronavirusu, pasieks Vengrijos sieną. Dėl tranzito zonoje esančių migrantų saugumo Vengrija sustabdo naujų pabėgėlių priėmimą. Vyriausias Vengrijos premjero patarėjas Gjerdi Bakondi pasakė, kad kovo 1 dieną Turkijos sieną kirto 40000 migrantų. Jo žodžiais yra organizuojamas migrantų pervežimas iki Europos Sąjungos sienos ir pasienio perėjų.

Bakondi nurodė, kad per du šių metų mėnesius jau buvo apie 7000 bandymų neteisėtai kirsti sieną. Prieš 82 kontrabandininkus buvo iškeltos baudžiamosios bylos. Jis pažymėjo, kad apie 10 000 migrantų laukia persikėlimo į Graikijos salas ir dar 13000 migrantų bando jėga kirsti Graikijos-Turkijos-Bulgarijos sieną.


Visos nukentėjusios nuo migracijos valstybės bando sureguliuoti šią situaciją. Graikija ir Bulgarija išdėstė pasienyje papildomas kariuomenės ir policijos pajėgas.

Bakondi pacitavo premjero Viktoro Orbano žodžius, kad bus ginamos Vengrijos sienos ir piliečių saugumas.

Bakondi žodžiais, dauguma imigrantų atvyksta iš Afganistano, Pakistano ir Irano, kurios yra vienos iš pagrindinių koronaviruso židinių.

„Kad užtikrinti saugumą 321 pabėgėlių, esančių tranzitinėje zonoje mes sustabdome priėmimą papildomų pabėgėlių,“ - pareiškė patarėjas. Kol kas Vengrijoje nėra užfiksuoto nei vieno užsikrėtimo koronavirusu atvejo.



Peter Szijjártó: Vengrija ginė ir gins savo sienas


Vengrijos užsienio reikalų ministrasFB informavo apie savo pokalbį telefonu su savo Graikijos kolega Nikosu Dendiašu, kuris papasakojo apie padėti Turkijos pasienyje. Tūkstančiai migrantų jau yra Graikijoje, o Graikijos pasieniečiai tramdo jų prievartą.

Szijjártó pasakė: „mes, vengrai, žinom, kas yra organizuotas šalies sienų užpuolimas, kada į policininkus mėtomi akmenys, o tarptautinės liberalios MIP skelbia ir platina paralelines feikines žinias“. Jo žodžiais, „Vengrija nepraleis nei vieno migranto“.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą