2020-03-14

Raimondas Navickas: Lietuvos žydų bendruomenės valdomas Geros valios fondas naudoja valstybės biudžeto lėšas antilietuviškos propagandos gamybai? (Vytauto Sinicos komentaras)


Rūta Vanagaitė gavo iš jų 10 000 eurų naujo šmeižikiško opuso kurpimui!

Nespėjau atsigauti po LŽB pirmininkės Fainos Kukliansky atviravimų, kad žydai nekenčia lietuvių labiau, nei lietuviai žydų, kaip į akis pakliuvo kažkodėl spaudos ir portalų nutylėta neįtikėtina naujiena:

š.m. sausio pabaigoje iš Lietuvos gyventojų mokesčių gyvuojantis Geros Valios fondas skyrė paramą ...skandalingajai Kremliaus Agitpropo gastrolierei Rūtai Vanagaitei!

Tam, kad pastaroji sukurptu ir ne mažesniu, nei 1000 egzempliorių kiekių atspausdintu naują, prieš Lietuvos istorinės atminties politiką nukreiptą šmeižikišką opusą!

Fantastika, tiesiog fantastika! Toks jausmas, kad mūsų biudžetas yra begalinis - jo viskam užtenka!

Ir Kremliaus naratyvų demaskavimui bei kovoms su Putino bandymais iškraipyti istoriją tolerantiškuose portaluose - ir pagal primityviausius Kremliaus Agitpropo šablonus sukurptoms antilietuviškos propagandos knygiūkštėms remti!

Pinigų Geros valios fondui Vyriausybė skyrė tam, kad patenkinti įvairius Lietuvos žydų socialinius, kultūrinius bei rekreacinius poreikius, o šių vadukai štai kaip mums atsidėkojo!

Keista, kad A.Paleckis jokios paramos iš LŽB negavo?

Matyt, tik todėl, kad kol kas kalėjime sėdi, o ten projektines paraiškas rašyti sudėtinga. Štai kai paleis iš kaliūzės, tada ir. Vienžo, panašu, kad senoms ir naujoms tautinėms partijoms į rinkimines programas derėtu įsitraukti finansinių santykių su GVF kardinalią peržiūrą.

Akivaizdu, kad jį valdantys LŽB veikėjai turi per daug pinigų ir per mažai supratimo - kur galima naudoti sunkiu triūsu uždirbtus Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigus, o kur ne.
Šaltinis:
-----------
Lietuvos Respublikos biudžeto finansuojamo Geros Valios Fondo svetainės http://gvf.lt/informacija apie paramą gavusias projektų paraiškas. PDF "Paraiškų suvestinė" Puslapis 12.


Vytauto Sinicos komentaras:

Po paskutinių antivalstybinės veikėjos Fainos Kukliansky pasisakymų, kad Lietuvos žydai nekenčia lietuvių, atrodė, kad žemiau nebėra kur ristis, BET. Lietuvos žydų bendruomenės (taigi tos pačios Fainos Kukliansky) valdomas Geros valios fondas skyrė 10 000 eurų naujos Rūtos Vanagaitės knygos apie Holokaustą leidybai. Knyga rengiama kartu su ne kartą klaidinančiais teiginiais apie Holokaustą Lietuvoje pasižymėjusiu vokiečių istoriku Christopfu Dieckmannu (autoriui priskirtini melai apie tariamą Bažnyčios abejingumą ir net palaikymą Holokaustui Lietuvoje ir t.t.).

Tiesiog užprogramuotas dar vienas propagandinis išpuolis prieš mūsų valstybės istoriją. Rengiamas anglų kalba ir nukreiptas į anglakalbę auditoriją valstybei šmeižti tarptautiniu mastu. Toks Lietuvos žydų bendruomenės sprendimas remti vieną ryškiausių prieš Lietuvą veikiančių žmonių Lietuvoje verčia klausti, ar ir pati LŽB neveikia prieš Lietuvą.

Lietuvos žydams, kurių tarpe - neabejoju - yra daug garbingų, sąžiningų ir Lietuvai lojalių žmonių, reikėtų labai rimtai susirūpinti dėl vykdomos jų tautinės bendrijos diskreditacijos ir pakeisti LŽB vadovybę ar bent nuo jos viešai atsiriboti. Kolektyvinės atsakomybės negali būti, bet pavienių žmonių nusikaltimai ištepa svetima gėda mus visus. Holokausto Lietuvoje istorija mums iki šiol tai primena.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą