2020-03-19

Laiškas Draugui į JAV dėl Covid-19 psichozės




Gavau iš JAV laišką, kuriame pasakojama apie čia kilusią psichozę dėl Covid-19, išpirktas burlves, tualetinį popierių ir t.t. Štai ką aš trumpai atsakiau:

Labas Rytas,

Ši liga yra ne visai eilinis gripas. Plaučiuose renkasi gleivės ir žmogus uždūsta. Tai dažniausiai seni žmonės, diabetininkai, širdininkai. Vakar, pvz. Austrijoje, numirė 27 metų diabetininkė. Vaikai iki 9 metų visai neserga (liga beveik nepastebima). Taigi, seneliai dūsta, o jauniems gali palaužyti kaulus taip, kad jie be nuskausminimo neišsiverčia.

Kinijos, Kubos, Šiaurės Korėjos gyventojai, o vakaruose - turtingieji, gali būti irgi ramūs, nes jiems prieinama medicina, šiuo atveju plaučių intubavimo aparatai. Mums, Lietuvoje, ir daugumai amerikiečių - jie neprieinami, todėl jie visi numirs. Taip vyksta Italijoje ir kitur Europoje. Pas mus nėra net kaukių gydytojams, uždaryta jau antra gydymo įstaiga Lietuvoje, nes galėjo užsikrėsti gydytojai. Jie neturėjo priemonių. Pas mus, o ir pas jus, nenaudojami ekspress testai Covid-19 nustatyti, nes jų trūksta, specialiai nebuvo kuriami. Naudoja brangius, nes "navaras" didesnis. Lengvai galėjo tuos testus padaryti Lietuvoje, nes viruso struktūra yra žinoma.

Problema ne Covid-19. o kapitalistinė sveikatos apsaugos sistema. Aš saugausi. Man 68 ir aš rizikos grupėje. Turiu kelias 3M kaukes su klapanu. Namus sterilinu kvarco lempomis, turiu dvi. Dar turiu ir specialių bakteriacidinių lempų, atsargai. Visos šios lempos jonizuoja orą, susidaro ozonas, kuris pažeidžia virusus. Tai padarau atėjęs iš lauko koridoriuke, periodiškai išsterilinu ir kitus kambarius. Turiu ir dezinfekcinio skysčio - C6H5OH. Jo (degtinės), beje, pilnos parduotuvės, be jokių nuodingų priedų. Vaikštau ten, kur nėra žmonių, o ateinančius aplenkiu, pereinu į kitą pusę. Į parduotuvę einu du kartus per savaitę, kai ko pritrūksta.

Mirštantys nuo Covid-19 uždūsta. Visai nenoriu patirti šio jausmo. Žodžiu, būtina protingai saugotis, o panikuoti neverta, nes baisiausia zaraza, kaip parodė gyvenimas, yra kapitalistinė santvarka, kuri kažkada atrodė atvers galimybes individualiai iniciatyvai. Atvėrė, bet tik vagims ir sukčiams.

Geriausi linkėjimai, Algimantas

Nuotraukoje nuo Covid-19 Honkonge numiręs pomeranijos špicas. 


P.S. Neatradau nei vieno įrodymo, kad šunys ir katės negali būti Covid-19 pernešėjai. Mano giliu įsitikinimu, o tam pritarė ir mano kolegos biotechnologai, tokia galimybė yra. Kur logiką? Kupranugariai ir skaraidantys šunys virusą perneša, o šunys ir katės - ne!?  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą