2020-03-22

Covid-19 karantinas Danijos musulmonams negalioja: prie mečetės užpultas islamą kritikuojančios partijos aktyvistas (video)


Danijos sostinės Kopenhagos Dortheavej rajone buvo prie mečetės užpultas islamą kritikuojančios partijos „Stram Kurs“ (Hard Line) įkūrėjas Rasmus Paludan. Užpuolimo faktas buvo užfiksuotas video. Apie tai pranešė portalas „Voice of Europe“ su nuoroda į Danijos laikraštį „Berlingske“.

Advokatas ir politikas Rasmus Paludan tvirtino, kad jis stebėjo, kaip islamo centras vykdo viešų susitikimų draudimą coronaviruso pandemijos metu. Užpuolikas, kaip matyti video, užpuolikas privažiavo prie mečetės, parkavosi prie jos ir išėjęs užpuolė politiką. Užpuolikui pavyko tik apdraskyti Paludaną, po ko jis apsauginių buvo paguldytas ant žemės, apipurkštas pipirų dujomis ir suimtas.



Poludanas Danijos laikraštyje parašė, kad jam apdraskė kaklą. Jis buvo pas gydytoją, kur jį paskiepijo nuo stabligės.

Pažymima, kad Rasmus Paludan jau žinomas savo akcijomis, kurios vyksta musulmonų gyvenamuose rajonuose. Tai jau ne pirmas politiko užpuolimo atvejis. 2019 metais į jį akmenį metė migrantas siras. Už šį išpuolį chuliganas buvo deportuotas iš Danijos.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą