2020-03-24

COVID-19 epidemiją yra biologinio karo repeticija, sako daktaras Rošalis


Rusijos „Nacionalinių medicinos rūmų prezidentas“ Leonidas Rošalis situaciją su COVID-19 išplitimu pasaulyje pavadino biologiniu karu. Jo nuomone, ši situacija parodo, kaip pasaulio sveikatos sistema pasiruošusi panašiems iššūkiams.

„Faktiškai šiandien tai biologinio karo repeticija. Mes dabar kalbame tik apie tai, mes nekalbame apie atominį karą, mes nekalbame apie terorizmą. Ir kaip iš viso pasaulio sveikatos apsauga tam pasiruošusi, kaip mes tam pasiruošę. Ir ar pas mus turi būti išmintingas pakankamumas“, - pasakė Rošalis televizijos kanalui „Rusija 24“.

Daktaras pareiškė, „kad įvykdytas lovų skaičiaus sumažinimas, kadrų sumažinimas sveikatos apsaugoje, optimizacija – šiuo požiūriu yra ne visai gerai“.

„Mes turime padaryti taip, kad kiekviename regione visko pakaktų, kad pagalba taptų pilna, savalaikė ir normali. Negerai, kuomet pas mus įvykus kokiai katastrofai ligonį veža į Maskvą. O jeigu Maskva išeis iš rikiuotės, ką tuomet darysim? Šiuo požiūriu reikia kelti visos sveikatos sistemos padėtį“, - pabrėžė daktaras.

Sugriauti sveikatos sistemą ne tik Rusijoje, bet ir Lietuvoje, buvo globalistinės viršvalstybinės, nežinia kieno ir kokiu tikslu sukurtos, Pasaulio Sveikatos Organizacijos rekomendacijos.

Lietuvos per 30 metų PSO įtakoje buvo dalinai sugriauta sveikatos apsaugos sistema ir dabar visi ligoniai iš visos Lietuvos vežami į Kauną ir Vilnių. Prie Lietuvos sveikatos sistemos griovimo prisideda medicinos privatizacija. Dabar gydytojai dirba valstybinėje sistemoje, o paraleliai uždarbiauja privačiose klinikose, nešioja COVID-19 užkratą iš vienos ligoninės į kitą, net iš vieno miesto į kitą. Tai atskleidė pastarieji įvykiai Lietuvoje.

JAV – geriausias pavyzdys, ko yra verta privati medicina, kai trečdalis šalies gyventojų neturi jokio sveikatos draudimo, o gydymas nuo COVID-19 kainuoja 35 000 JAV dolerių. Ar ne todėl dabar lietuviai masiškai bėga iš Anglijos? Šioje valstybėje sveikatos apsauga yra aukšto lygio, bet ne visiems. Epidemijos atveju tai yra visos šalies tragedija.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą