2020-03-30

Kurių valdžia durnesnė? Italijos valdžia nežinojo, kad šalyje beveik 50 metų gaminami plaučių ventiliavimo aparatai


Il Giornale rašoma, kad šalyje beveik 50 metų gaminami plaučių ventiliavimo aparatai, kurių katastrofiškai trūksta Italijos ir visos ES ligoninėms, jie buvo eksportuojami į Aziją ir Ameriką, bet šalies valdžia apie tai nežinojo.

Galime džiaugtis, kad ES yra valstybių, kurias valdo dar didesni durniai už lietuviškus skvernelius ir nausėdas. Tokia šalis yra Italija. Šios valstybės valdžia štai jau du mėnesiai nežinojo, kad dar nuo 1974 metų Bolonijos provincijoje veikia gamykla, kuri gamina plaučių ventiliavimo aparatus. Šios gamyklos pavadinimas yra „Siare Engineering“.

Kaip jei ne valdžios idiotizmu tai vadinti? Žmonės Italijoje tūkstančiais miršta nuo COVID-19, nes ligoninėse nėra pakankamai plaučių ventiliavimo aparatų, o netoliese nuo mirštančių palatų veikia gamykla, gamina šiuos plaučių ventiliavimo aparatus, juos eksportuoja, o valdžia apie tai nieko nežino, šių aparatų neužsako, o savo ligonius skraidina į Vokietiją, kad prijungti prie analogiškų ventiliatorių!

Italijoje ši situacija sukėlė diskusiją apie valdžios įgalumą kontroliuoti situaciją. Il Giornale rašoma, kad Italijos sveikatos ministerija dar sausio ir vasario mėnesį paskelbė, kad bus pandemija. Pasaulio Sveikatos organizacija sausio pradžioje skelbia pavojų dėl koronaviruso. Civilinės gynybos komitetas renkasi, bet net neužsimena apie ligoninių būklę, kiek lovų jose, neužsakinėja kaukių, pirštinių, kitų priemonių ir įrangos. Nedaroma nieko. Tik vasario 17 duodamas nurodymas nupirkti respiratorius, tačiau daugiau taip niekas ir nevyksta. Kada nutarta veikti, buvo jau per vėlu.

Tuo metu, kai Italijos valdžia miegojo, plaučių ventiliatorių gamykla savo produkciją tiekė į Aziją, Pietų Ameriką ir t.t. Apie „Siare Engineering“ Italijos premjeras sužinojo tik kovo 6 dieną. Skubiai buvo sustabdyta eksportui ruošiama šios gamyklos produkcija. Gamyklos pajėgumas yra 500 ventiliatorių per mėnesį. Italijai jų reikia mažiausiai 3500 vienetų.

Ar ne tas pats vyko Lietuvoje? Premjeras rūpinosi savo asmeninio kelio asfaltavimu, atostogavo. Kai 20 Europos valstybių užsakinėjo respiratorius ir kitas priemones, mūsų valdžiai tai buvo ne motais. Jai buvo ne motais, kad Lietuvoje gaminami fermentai, reikalingi COVID-19 viruso PGR testavimui, kad čia yra net kelios įmonės, kurios pajėgios tiekti testavimo reagentų rinkinius, vykdyti testavimą. Valdžiai buvo ne motais, kad Lietuvoje pilna spirito ir galima prigaminti aibę dezinfekavimo skysčio, prigaminti kaukių ir respiratorių ir dar galai žino ko. Tačiau svarbiausia „auksinių šaukštų“ valstybėje yra „otkatai“, o mūsų valdžia yra tapusi parazitu, savo ir partinės vagių gaujos interesų tenkintoju.

Ramina nebent tai, kad ir kitose ES valstybėse valdžioje sėdi idiotai ir diletantai. Yra išimčių, žinoma. Pavyzdžiui, Voktoras Orbanas, Vengrijos premjeras. Todėl Briuselio idiotai ir vagys jo nekenčia.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą