2020-03-12

Graikijos pasieniečiai: Turkija rengia migrantų sienos pažeidimus


Graikijos policijos (ELAS) vadovybė sunerimusi dėl galimų masinių migrantų sienos pažeidimų, kuriuos rengia Turkija. Apie tai rašoma Graikijos spaudoje. 

ELAS praneša, kad Turkijos pajėgos atidarė palei Evros upę kelią, kad padėti migrantams keliauti į Graikiją. Pagal vieną iš graikų nagrinėjamų scenarijų, turkai planuoja nelauktą graikams organizuotą nelegalų prasiveržimą. Gali būti, kad migrantai bus permesti autobusais, kai tai buvo daroma pastarosios krizės pradžioje.


Prie turkų nutiesto kelio suvežti rastai, kurių pagalba, manoma, bus bandoma keltis per upę. Numatydami tokį scenarijų, graikai paprašė Bulgarijos, kad šie atidarytų užtvanką ir pakeltų vandens lygį upėje.


Graikų jėgos struktūroms buvo duotas nurodymas užkirsti bet kokį bandymą masiniam migrantų prasiveržimui per sieną. Pasieniečiai ėmėsi papildomų savisaugos priemonių. Graikijos valdžia laukia galimų provokacijų iš Turkijos pusės. 2018 metais Turkija buvo pagrobusi ir penkiems mėnesiams įkalinusi Graikijos pasienietį, neva pažeidusį jų sieną. Graikija nusiuntė specialiojo dalinio EKAM grupę, kurios tikslas – užkardyti galimas Turkijos specialiąsias operacijas.




Sudegintas migrantų priėmimo centras Lesbo saloje

Voice of Europe informuoja, kad praėjusį savaitgalį Lesbo saloje buvo sudegintas migrantų priėmimo centras. Jis priklausė Šveicarijos NVO „One Happy Family“.

Lesbo salos gyventojai yra pasipiktinę šios stovyklos buvimu jų saloje. Migrantai čia plėšikauja, vagiliauja, siaubia cerkves, kelia riaušes. Manoma, kad tai tapo centro sudeginimo priežastimi. Padegimas įvyko praėjus dienai po to, kai buvo nuteisti du salos gyventojai už prievartą prieš NVO darbuotojus. Konstantinos Alvanopulos, vienas iš lygtinai nuteistųjų, pasakė: „Aš graikas ir ginsiu savo tėvynę. Daugumas NVO veikia čia kaip šnipai. Šie banditai turi išvykti iš salos“. Šiuo metu Lesbo ir kitose Graikijos saloje yra 42000 migrantų.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą