2020-03-10

Italija: vyresni nei 60 metų ligoniai paliekami mirti. Širdies ligos - rizikos faktorius (papildyta)


Il Giornale praneša šokiruojančius faktus iš Milano. Gydytojas-kardiologas pasakoja: „Yra tie, kuriems virš 60 metų, jų daugiau neintūbuoja.“

„Situacija labai rimta“, „Nėra vaistų“, „taip daug žmonių, kuriems reikia pagalbos ir praktiškai nėra jokių ventiliatorių visiems (be jų, sutrikus kvėpavimui, jūs mirsite)“.

Gydytojas papasakojo, kad „pneumonijos siaubingos“ net pas dvidešimtmečus. „Taip pat daug jaunų žmonių intensyvios terapijos skyriuje “. Pas vaikus nėra rimtų atvejų, bet jie perneša virusą seneliams ir tai šiuos nužudo. Virusas labai užkrečiamas, daugeliui nepasireiškia simptomai ir šie be problemų gyvena, pas daugelį išsivysto abipusė intersticialinė pneumonija ir jiems reikalingas respiratorinis palaikymas. Prieš šį priešą nėra vaistų, ir antibiotikai nereikalingi, „duodame preparatų kokteilius, kurie naudojami nuo AIDS viruso, bet eksperimentiškai mes nežinome, ar tai veiks ar ne. Ką galite padaryti, tai įjungti ventiliacijos aparatą ir duoti paciento plaučiams pailsėti, laukdami, kad imuninė sistema nugalės“.

Daktaras pasakė: „Tai teisybė, kad tie, kas miršta, dažnai vyresni, bet yra taip pat daug jaunų intensyvios terapijos skyriuje. Pačiam jauniausiam 38 metų, ir nebuvo kitų problemų...“

Niguarda ligoninėje, pavyzdžiui, yra 3 intubacijos sistemos. Apie tai pasakė šios ligoninės kardiologas. Jei bus 10 ligonių, tai 7 mirs, nes nebus galimybės jiems suteikti pagalbą.

Paolo Bonanni, higienos profesorius ir Florencijos konstatuoja, kad Italija lenkia kaimynines valstybes pagal atvejus koronaviruso savaitę ar dvi. Jo nuomone, procesas vystysis kitose šalyse taip, kaip ir Italijoje“. „Italija tapo laboratorija kitoms šalims“, - pasakė profesorius.



Susirgimų koronavirusu Italijoje skaičius per pastarąjį mėnesį augo geometrine progresija. Jei tai tęsis dar penkias savaites, tai sirgs visi italai. Susirgimų dinamika Italijoje pirmą kovo savaitę buvo labai panašį į Kinijos dinamiką paskutinę sausio savaitę. Jei nebus imtasi atitinkamų priemonių, situacija Italijoje bus ženkliai blogesnė. Kinijoje mirusių 3-4 tūkstančiai. Italijoje bus žymiai daugiau.

Sausio 30 - buvo labai svarbi data. Tuomet Kinijoje pastebimas lėtėjimas eksponentinio periodo mirčių augimo. Bet savaitę iki to Kinijoje buvo sukurta raudona zona, kurioje buvo 4% gyventojų. Buvo įvestos griežtos priemonės. Nutrauktas transportas, žmonės buvo uždaryti namuose, vienas šeimos narys iš namų galėjo išeiti tik kas dvi dienas, kad nupirkti būtiniausio reikalingumo daiktus, kuriuos į parduotuves tiekė kariuomenė. Šios priemonės buvo reikalingos, kad sustabdyti epidemiją esant palyginti mažam užsikrėtimo laipsniui dideliuose miestuose, kaip Uhanas, kur užsikrėtusių buvo buvo apie 1% gyventojų. Italijoje yra miestelių, kur užsikrėtusių skaičius viršija 10%. Kinijoje didesnė dalis pramonės buvo užblokuota, kas leidžia ženkliai sumažinti kontaktus.

Italijos priimti veiksmai buvo su kelių dienų pavėlavimu, rašoma Il Giornale, todėl kas tris dienas mirusiųjų skaičius čia padvigubėja. Kinijos priimtos apsisaugojimo priemonės turėjo sunkių ekonominių pasekmių. Italijai irgi teks tai daryti, nes dalinės priemonės nepadės.

Kovo 9 dieną Italijoje užsikrėtė1598, mirė 97. Uždaryti Italijos kalnų kurortai.


Sergantys širdies ligomis ir hipertonikai – jautresni Covid-19


American College of Cardiology išplatino informaciją dėl rizikų Cocid-19 su koriomis susiduria žmonės, sergantys širdies ligomis ir turintys aukštą kraujospūdį.


Iš 105 italų, mirusių iki kovo 4 dienos, Sveikatos apsaugos instituto (l'Istituto Superiore di Sanità) žiniomis - 74,6% buvo hipertonikai, tuo tarpu 33,8% pacientų sirgo, o 70,4% - buvo išemija.  

Šaltiniai:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą