2020-03-20

Kinijoje atlikti Covid-19 tyrimai rodo: kai kurios kraujo grupės yra jautresnės virusui



Kinų mokslininkų iš Southern University of Science and Technology Shenzhen tyrimai parodė, kad Covid-19 virusui yra jautresni A kraujo grupės žmonės, o 0 grupės – turi mažesnę riziką užsikrėsti. Pažymima, kad tai pirminiai duomenys, kuriems reikia patvirtinimo.

Tyrime, paskelbtame puslapyje MedRxiv, dalyvavo tūkstančiai ligonių iš dviejų Uhano, susirgimo pandemijos epicentro, ir Shenzhen ligoninių Kinijoje. Tyrime dalyvavo 2173 pacientai, turintys Covid-19 teigiamą rezultatą, o taip pat 3694 sveiki Uhano gyventojai ir 23386 iš Shenzhen.



Analizuodami rezultatus, tyrinėtojai padarė išvadą, kad A kraujo grupę turintys yra jautresni Covid-19. Tuo tarpu, 0 grupės atstovai turi žymiai mažesnę riziką susirgti koronavirusu. Uhano ligoninės 37,5% užsikrėtusių turėjo A kraujo grupę, tuo tarpu tik 9,10% turėjo 0 grupę. Iš 206 mirusių dėl viruso Uhano ligoninėje, 41,26% turėjo A kraujo grupę, tuo tarpu tiktai 25% aukų buvo 0 grupės.


Šie skirtumai gali būti aiškinami buvimu skirtingų antikūnų skirtingose kraujo grupėse. Šios hipotezės patvirtinimui reikalingi papildomi tyrimai.

Kinai pataria nesureikšminti šių rezultatų ir atidžiau saugotis. Kinai, tiesa, nežino, kad pasaulyje yra valstybė, kurios sveikatos apsaugos ministras, visiškas idiotas, kategoriškai neigia apsauginių kaukių  ir kuo platesnio testavimo reikalingumą, t. y. kinų mokslininkų ir Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijas. Po šiandieninio ministro A.Verygos pasisakymo dėl kaukių ir plačios apimties populiacijos testavimo nereikalingumo, Užkrečiamų ligų ir AIDS centro vadovas prof. Saulius Čaplinskas LRT pasakė, kad neteko žado.

Italijoje per 24 valandas mirė 627 žmonės! Viso mirė 4032! Per parą užsikrėtė 4670! Viso užsikrėtusių Italijoje 37860!

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą