2020-03-06

Merkel pabėgėlių susitarimas su šantažuotoju iš Bosforo žlugo



Alternatyva Vokietijai (AfD) partijos valdybos narė ir frakcijos Bundestage bendrapirmininkė Beatrix von Storch pasisakė dėl migracijos krizės. Jos nuomone, Turkijos prezidentas Redžepas Tajipas Erdoganas „supranta tik jėgos politiką.“

Storch AfD partijos portale parašė:

Po to, kai Turkijos prezidentas Erdoganas paskelbė, kad sienos bus atidarytos, dešimtys tūkstančių sirų jau yra pakeliui į Europą - ir dauguma jų, kaip įprasta, nori vykti į Vokietiją, netoli Turkijos miesto Edirne šimtai migrantų jėga mėgino šturmuoti sieną. Graikijos policija buvo priversta naudoti ašarines dujas ir vandens patrankas, kad apsaugotų savo sieną.

Graikai šiandien pasienyje su Turkija gina teisę prieš smurtą, laisvę nuo tironijos ir Europą nuo Erdogano. ES pakraštyje esančią mažą krikščionišką šalį puola negailestingi islamistai. Mūsų solidarumas priklauso graikų tautai. Erdoganas labai atvirai nukreipia migracijos srautus į Graikijos pasienį, kad minia jaunų vyrų šturmuotų šią sieną. Erdoganas nori destabilizuoti Graikiją ir Europą. Erdoganas kaltas dėl to, kad milijonai žmonių eina į žygį, kad gramzdintų Europą į chaosą, keldami pavojų savo gyvybei.

Erdogano politika - agresijos aktas, kuriam reikia aiškaus atsakymo. Mes turime priemonių tai padaryti:

  1. Muitinės susitarimo su Turkija sustabdymas,
  1. Baudžiamieji tarifai, nes 50 procentų Turkijos eksporto keliauja į ES. Baudžiamieji tarifai smarkiai neigiamai paveiks Erdoganą,
  1. sustabdyti visus karinius ir ginkluotės tiekimus ir
  2. iš esmės nutraukti vizų išdavimą turkams į ES.
Beatrix von Storch nuomone, Federalinės vyriausybės tapo savo politikos įkaite. Erdoganas supranta tik „jėgos politiką. O tai reiškia: sankcijas, o ne subsidijas “.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą