2020-03-06

Į Graikiją veržiasi daugiau afrikiečių, negu sirų. Graikija atšaukė Ženevos pabėgėlių konvencijos ratifikavimą


Kovo 5 dienos vakare vokiečių FOCUS Online informavo, kad prie graikų-turkų sienos trečiadienį vykę susidūrimai ketvirtadienį aprimo. Raudonojo Kryžiaus vadovas, esantis Evros regione, FOCUS Online pasakė: „dabar atvyksta daugiau migrantų, negu pabėgėlių.“

Dauguma žmonių, tūkstančius kurių turkų valdžia autobusais veža prie Graikijos sienos, nėra karo pabėgėliai. Tai patvirtino ketvirtadienį Raudonojo Kryžiaus pirmininkas Antonius Avgerinos po to, kai gavo apžvalgą dėl humanitarinės situacijos iš pasienio perėjos punkto. Prie šio Kastanies perėjos punkto yra šiuo metu susitelkę iki 10000 migrantų.

„Tuo metu kai prieš penkis metus tai buvo pagrindinai karo pabėgėliai iš Sirijos, kurie buvo saugūs perėję Graikijos sieną, šiandien tai pagrindę migrantai, kurie išvyko iš savo gimtųjų šalių dėl ekonominių priežasčių“, - pasakė Avgerinos leidiniui FOCUS. Online. Jo žodžiais, dauguma atvyksta iš Afganistano, Pakistano, daug afrikiečių iš Etiopijos, Maroko ir Alžyro. Šie žmonės praktiškai neturi šansų gauti prieglobstį, nes jie atvyko iš saugių trečiųjų valstybių.

Graikai persisotino pabėgėliais ir liovėsi jiems padėti


Raudonojo Kryžiaus vadovo žodžiais, graikų pagalba ir toliau didelė. Raudonasis kryžius padeda visiems čia atvykusiems, nepriklausomai nuo to, iš kur jis atvyko ir dėl kokių priežasčių išvyko iš tėvynės. Jis pasakė:



„Tačiau atžvilgiu migrantų, kurie vargu ar galės pretenduoti į prieglobstį, šis pasirengimas padėti pastebimai mažėja. Vis daugiau graikų jaučiasi pavargę nuo sunkumų, kuriuos sukelia migrantų ir pabėgėlių atvykimas. Ir kuo daugiau migrantų, tuo didesni gyventojų neramumai.“

Antonius Avgerinos žodžiais, tai ypač tai liečia tuos, kurie kilę iš šiaurės Afrikos valstybių, tokių kaip Marokas ir ypač Alžyras. Tai pastebima ne tik Evrose, bet ir Egėjo jūros salose, kuriose žmonės pilnai perkrauti migrantais. Lesbo saloje buvo 25000 imigrantų, iš jų 20000 buvo ne karo pabėgėliai, o ekonominiai migrantai.

Nauji skaičiai iš pasienio


Graikijos vyriausybė ketvirtadienį paskelbė naujus skaičius iš Evros pasienio regiono. Nuo 6-os valandos ryto trečiadienį iki 6-os valandos ketvirtadienį buvo įvykdyta 6955 bandymai neteisėtai kirsti sieną. Be to, Graikijos teritorijoje buvo suimti 24 žmonės.

Graikijos vyriausybė kovo 3 dieną anuliavo ratifikavimą Ženevos pabėgėlių konvencijos, kuri nuo 1967 metų suteikė teisę kiekvienam atvykstančiam prašyti prieglobsčio.

Nuo praėjusio šeštadienio iš viso 34778 sienos pažeidėjams ir 244 suimtiems būti reikėję suteikta teisę į prieglobstį. Ketvirtadienį vakare Graikijos valdžia paskelbė paskutinius skaičius apie šių žmonių, bandžiusių kirsti sieną nuo vasario 28 dienos iki kovo 5 dienos, tautinę sudėtį. Afganai sudarė 64 %, pakistaniečiai -19%, turkai - 5%, sirai - 4%, somaliečiai - 2,6 %. Dar 5,4% tenka migrantams iš Irako, Irano, Maroko, Etiopijos, Bangladešo ir Egipto.



Atėjūnų požiūris į graikus. Vandalizmas prieš graikų stačiatikių bažnyčią


Kovo 2 dieną Graikijos portalas Greek City Times pranešė apie vandalizmo aktą prieš graikų bažnyčią Lesbo saloje ir paskelbė migrantų nuniokotos šventyklos nuotraukas. Salos gyventojų graikų kantrybė baigėsi ir užuojautos musulmonams-vandalams čia nebeliko.



Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą