2020-03-17

Italijoje migrantams iš Afrikos ir čigonams karantinas negalioja, praneša Il Giornale


Italijoje koronaviruso nešiotojais tapo čia nelegaliai atvykę juodaodžiai Afrikos migrantai ir čigonai. Jie nesilaiko valdžios paskelbto karantino taisyklių. Jie renkasi į būrius, šiukšlina mieste. Italijos spaudoje prieš kelias dienas pasirodė daugybė tai patvirtinančių nuotraukų iš Romos, Venecijos ir kitų miestų.

Kaip nurodo dienraštis Il Giornale, padėtis ir kovo 16 dieną buvo nepasikeitusi. Nuotraukoje užfiksuota, kaip prieš jėzuitų pabėgėlių tarnybos centrą Romoje būriuojasi dešimtys juodaodžių migrantų, kurie nesilaiko taisyklių, nustatančių atstumą tarp žmonių, kad būtų išvengta užsikrėtimų.

Venecijos aikštėje, Romoje, buvo stebimi „unikalūs žmonių sambūriai, jaunų užsieniečių, pagrinde afrikiečių“. Romos centre šie žmonės „sėdi ant suoliukų, tarytum nieko neįvyko“, kaip pavaizduota nuotraukoje.

Il Giornale nurodo, kad Italijos teritorijoje yra čigonų taborai, kur negalioja sanitarijos normos, kad užkirsti kelia koronaviruso platinimui. Jų daug aplink Romą.

Partijos Lyga pirmininkas Matteo Salvini klausia, ar valdžia ruošiasi kažką daryti, kad būtų laikomasi paskelbto karantino reikalavimų, po atvejo, kai migrantas Neapolyje, užsikrėtęs koronavirusu, apkrėtė eilę kitų žmonių.



Venezia Giulia regiono gubernatorius Massimiliano Fedriga paragino „priimti drastiškesnes baudžiamąsias priemones prieš priimtus migrantus, kurie nesilaiko saugumo nuo koronaviruso priemonių.“ Jis pareikalavo stabdyti šiems imigrantams humanitarinės pagalbos leidimus likti Italijos teritorijoje.

60 milijonų gyventojų turinčioje Italijoje yra 0,5 milijono Merkel pakviestų jos svečių iš Afrikos. Italijoje intensyviai veikia afrikiečius vežančios vokiečių NVO. Paskelbus karantiną, jos buvo priverstos laikinai sustabdyti savo kenkėjišką veiklą.

Nemeilę Merkel pastaruoju metu sustiprino ribojimai eksportuoti iš Vokietijos deficitinę medicinos techniką (kvėpavimo aparatus), kaukes ir kitas šiai labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusiai šaliai reikalingas prekes. Šie ribojimai dabar anuliuoti.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą