2017-08-05

Austrai keliasi gyventi į Vengriją. Vengrijos vyriausybė perspėja, kad Europos sienų puolimas stiprėja


„Aš ieškau namo Vengrijoje“ - šiandien didžiausias austrų dienraštis Krone cituoja savo skaitytojo laišką. Dėl imigrantų antplūdžio ir islamizacijos austrai nebegali gyventi gimtojoje šalyje ir kraustosi gyventi į Vengriją. Jiems tai nėra sunku, nes kelis šimtmečius jie gyveno vienoje valstybėje Austro-Vengrijoje, vengrai moka vokiečių kalbą, yra katalikai.

Vokiečių bėgimas į Vengriją vyko jau pernai, nes čia žmonės tikisi apsaugos savo gyvybei. To priežastis – Vengrijos Premjero Viktoro Orbano politika neįsileisti „pabėgėlių“- potencialių teroristų į savo valstybę. Vokiečių pabėgėlių nuomone, „Orbanas gina vengrus nuo „musulmonų, piktavalių ir ekonominių migrantų“. Kaip rašė Vokietijos spauda, į Vengriją persikrausto ne tik vokiečių pensininkai, bet ir jaunimas, nebematantis sau saugaus gyvenimo perspektyvų Vokietijoje. Didžiausia vokiečių pabėgėlių bendruomenė yra greta Balatono ežero. Manoma, kad čia 2016 metais jau gyveno 30000 vokiečių.




Vengrijos vyriausybė perspėja, kad Europos sienų puolimas stiprėja

Vengrijos premjero Viktoro Orbano vyriausias patarėjas saugumo klausimams György Bakondi perspėjo, kad nelegalių migrantų antplūdis į Europą didėja iš Graikijos, Italijos ir Ispanijos pusių.

Spaudos konferencijoje Budapešte György Bakondi pasakė, kad kasdien į Graikiją iš Turkijos atvyksta po 70 -73 migrantų, nepaisant to, kad ES moka Turkijai, kad ši laikytų imigrantus savo teritorijoje. Turkijoje yra 3 milijonai pabėgėlių iš Sirijos, 850000 gauna paramą iš ES. ES tam įsipareigojo skirti 3 milijonus eurų.

György Bakondi žodžiais, maždaug 3,1 milijonai migrantų ketina persikelti iš Vakarų Azijos. 42 procentai iš jų nedelsiant persikels į Europą, jeigu tik tam atsiras galimybė.

Į Italiją nuo metų pradžios jau persikėlė 95,086 nelegalių migrantų — pagrinde iš Afrikos regiono piečiau Sacharos dykumos, o ne iš Sirijos ar Irako. György Bakondi pažymėjo vaidmenį NVO talkinant žmonių-kontrabandistų vežančių žmones į Italija verslui.

Nauju nelegalios migracijos maršrutu tampa Ispanija, kuri ne vieni metai kovoja su tabako ir narkotikų kontrabandistais iš Afrikos. 2017 metais į Ispaniją persikėlė 9,507 migrantų.

György Bakondi nuomone, migracijos krizė gali būti išspręsta, ir pasakė, kad „Vengrija nesutinka nei su migrantų perkėlimu, nei su atvirų sienų politika“. Jis pabrėžė Džordžo Sorošo vaidmenį skatinant nelegalią migraciją į Europą ir pacitavo Viktoro Orbano žodžius, kad „Tai ne žmogaus teisė atsisakyti nuo bendradarbiavimo su priimančios šalies imigracinėmis valdžiomis“ ir „Tai ne žmogaus teisė, kad dingti iki pateikiant prašymą dėl suteikimo prieglobsčio. Tai ne žmogaus teisė, kad užpulti pasienio policiją su akmenimis“.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą