2017-08-02

Italijos Lampedūzos uoste sulaikytas Vokietijos NVO laivas, užsiimantis nelegalių migrantų pervežimu į Europą



Liepos 1 dieną Italijos dienraštis Repubblica pranešė, kad Italijos vyriausybei nepavyko susitarti su šešiomis iš aštuonių sorošinių nevyriausybinių organizacijų (NVO), kurios vykdo afrikiečių pervežimą į Europą ir dirba išvien su nusikaltėliais kontrabandistais, kad jos pasirašytų atitinkamas nelegalių migrantų gelbėjimo ir gabenimo į Italiją taisykles, taip vadinamą „Gelbėjimo kodeksą“. Šį „Kodeksą“ pasirašė tiktai „Save the children“ ir „Moas“ organizacijos.





Laivas Iuventa, priklausantis NVO Jugend Rettet, praėjusią naktį buvo sulaikytas Lampedūzos uoste, nes ši organizacija nepasirašė su Italijos valdžia „Gelbėjimo kodekso“ ir neturėjo teisės užsiimti gelbėjimo operacijomis.

Praėjusių metų balandžio mėnesį Italijos policijos duomenimis NVO Jugend Rettet turėjo kontaktų su prekiautojais žmonėmis, jos atžvilgiu vyksta tyrimas. Šiuos kontaktus su nusikaltėliais vėliau patvirtino turimi telefono pokalbių įrašai tarp įgulos ir kontrabandistų.



Sankcija sulaikyti laivą Iuventa buvo duota Cartosio miesto prokuroro ir laivą du pakrantės apsaugos kateriai sulaikė jūroje ir eskortavo į Lampedūzos uostą, kur buvo atliktas laivo patikrinimas, vykęs kelias valandas. Šį kartą laivas nebuvo areštuotas po patikrinimo.

Iš laivo buvo išlaipinti du Sirijos piliečiai, kurie buvo išvežti į migrantų priėmimo centrą. Manoma, kad prieš laivo kapitoną ir kai kuriuos įgulos narius gali būti pradėta baudžiamoji byla dėl bendrininkavimo organizuojant nelegalią migraciją.



Šaltinis:












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą