2017-08-16

Sirijoje surasti JAV ir Didžiosios Britanijos gamybos cheminiai ginklai


Rusijos URM atstovės spaudai Marijos Zacharovos nuomone, tai kalba apie tai, kad Vakarų valstybės remia teroristus Sirijoje.


Diplomatės žodžiais, yra šalys, kurios tiktai „žodžiais remia demokratijos principus, tarptautinę teisę, o realybėje tiekia smogikams viską, kas jiems būtinas karinei kovai“.

Sirijoje surasti JAV ir Didžiosios Britanijos cheminiai ginklai ir tai patvirtina, kad vakarų valstybės tiesiogiai ar per tarpininkus palaiko teroristus. 

Trečiadienį Sirijos užsienio reikalų ministras Faisalas Mikladas pranešė, kad užimtuose teroristų sandėliuose buvo aptikti cheminiai ginklai, pagaminti Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Tai rankinės granatos ir rankinių granatasvaidžių sviediniai, kurie užtaisyti dirginančiomis ir nuodingomis medžiagomis CS ir CN.


Jo žodžiais, cheminiai ginklai ir medžiagos buvo pagamintos kompanijų Federal Laboratories (JAV), Cherming Defence UK (Didžioji Britanija) ir NonLethal Technologies (JAV).

„Dabar atėjo tas momentas, kada ant žemės tiriant priežastis karo, kuris vyksta jau daugelį metų Sirijos teritorijoje, atsiranda daiktiniai įrodymai to, apie ką ne kartą buvo kalbama visais lygiais. kad „ vakarų šalys ir regioninės valstybės tiesiogiai ar per tarpininkus tiekė smogikams, teroristams ir ekstremistams, kurie veikė Sirijos teritorijoje, uždraustas nuodingas medžiagas“, - pasakė jis ir pažymėjo, kad smogikams buvo tiekiama ir kita pagalba, įskaitant ginklus, pinigus ir informacinį palaikymą. 


Zacharova priminė apie egzistuojančius įrodymus ir faktinius duomenis, kad teroristai Sirijos teritorijoje naudoja ginklus, pinigus ir resursus iš šalių, kurios „žodžiais atsidavusios demokratijos principams, tarptautinei teisei, o reliai tiekia smogikams viską, ko reikia jų kovai suverenios valstybės Sirijos teritorijoje“, ir apie tai ne kartą kalbėjo Sirijos, Rusijos atstovai ir tarptautiniai ekspertai.

„Eilė šių duomenų buvo perduota Suvienytųjų Nacijų Organizacijai ir buvo pagarsinta dvišalių derybų metu, pavyzdžiui, Rusijos-JAV“, - pabrėžė Rusijos URM atstovė.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą