2017-08-30

Rimini kurorte „pabėgėlių“ vykdomi prievartavimai ir apiplėšimai buvo sisteminis reiškinys


Po žvėriško užpuolimo lenkų sutuoktinių poros Rimini kurorto pliaže šį sekmadienį, kai keturi „pabėgėliai“, užsiimantys plėšikavimais ir prekyba narkotikais, sumušė lenką iki sąmonės netekimo, o jo 26 metų žmoną išprievartavo, buvo gautas pranešimas, kad tą pačią naktį buvo užpulta Austrijos piliečių pora. Apie tai šiandien informuoja Austrijos Krone.

Italijos policijos žiniomis kurorte veikia „pabėgėlių“ iš Šiaurės Afrikos gaujos. Naktį veikusios kebabinės-restorano savininkas pranešė, kad tą naktį, kai buvo išprievartauta ir apiplėšta lenkų pora, į restoraną atėjo jaunų austrų pora.



„Jie atėjo iš pliažo. Pas vyrą buvo sutinusios rankos, jis buvo susijaudinęs. Jis pranešė, kad trys ar keturi žmonės bandė pavogti jo piniginę ir išprievartauti jo draugę. Bet jis pajėgė ją apginti ir pabėgti“, - pasakė restorano sąvininkas Milano laikraščiui „Corriere della Sera". Tą naktį buvo užpultas ir transseksualas iš Peru. Jis buvo nuvežtas į ligoninę.

Šiuo metu 15 įtariamųjų yra policijos sąraše. Gaujai priklauso „pabėgėliai“ iš Tuniso ir Maroko. Antradienį prie tyrėjų prisidėjo Lenkijos prokuratūros keturių tyrėjų grupė.

Policija disponuoja video užrašais. Juose matoma, kad nusikaltėliai nešioja rūbus su kapišonais.

Nukentėję lenkai vis dar yra Rimini ligoninėje. Moteris sunkioje šoko būklėje, vyrui sulaužyta nosis, pranešė gydytojai.



Nusikaltėlius išgąsdino šauksmais

Jau rugpjūčio 12 dieną Rimini kurorto pliaže buvo užpulta italų sutuoktinių pora iš Lombardijos. Juos žvėriškai sumušė. Iš vyro pagrobė piniginę, laikrodį ir smartfoną. Vienas iš banditų grasino moteriai su buteliu. Tačiau jai pavyko savo šauksmais priverti užpuoliką pabėgti.

Lenkijos teisingumo ministras Zbigniew Ziobro televizijos wPolsce.pl žiūrovus informavo, kad Lenkijos įstatymai numato, kad prieš lenkų piliečius įvykdę nusikaltimą asmenys gali būtų teisiami Lenkijoje. Lenkijos konsulas ėmėsi atitinkamų žingsnių, informavo ministras. Jis paprašė žurnalistus neskelbti nukentėjusiųjų pavardžių.

Rimini įvyko lenkų ir italų tyrėjų pasitarimas. Jie kartu atliks nukentėjusių lenkų apklausą. Rimini prokuroras Paolo Džovanjoli pasakė, kad „tyrimas vyksta teisinga linkme“.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą