2017-08-31

FRS-privati kontora, kuri valdo pasaulį (video)


Įžymus Rusijos ekonomistas Valentinas Katasonovas televizijos Cargrad eteryje papasakojo, kas yra JAV Federalinė rezervo sistema.

Tai organas, kuris turi kolosalų poveikį pasaulio ekonomikai ir savo esme, nežiūrint į pavadinimą, yra privati kontora.  

„1907 įvyko panika, bankų panika. Ši panika pasibaigė tuo, kad Morganas vienas iš pagrindinių Amerikos bankininkų, Amerikos Rotšildų atstovas, jis gavo moralinę, ir net finansinę kokią-tai paramą iš valstybės, - jis išgelbėjo šiuos „krentančius“ bankus. Ir visi pasakė: štai, pažiūrėkite į Morganą. O mums nereikalingas Morganas, mums reikalingas beveidis institutas pavadintas Centriniu banku. Paskutinės instancijos kreditorius, Tai, kas šiandien vadovėliuose vadinama „paskutinės instancijos kreditoriumi“. Ir Amerika palūžo. Ją pribaigė šiomis bankų panikomis. Ir 1913 metais sukūrė institutą, kurį pavadino JAV Federalinio rezervo sistema.

Tada dauguma nesuprato, ką tokio sukūrė. Jeigu pasakytų: Central Bank of United States, viskas būtų aišku. O čia —„federalinė“. Jei federalinį, reiškia, kad – kažkas priklausančio valstybei. O čia privati kontora. Šią „sistemą“ sudaro 12 federalinių rezervinių bankų, bet Niujorko Federaliniam rezervo bankui tenka pusė visų bankų aktyvų ir pasyvų, įeinančių į Federalinę rezervo sistemą. Be to šis bankas yra vienintelis, kuris vykdo tarptautines operacijas.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą