2017-08-31

Naujas anekdotas: baigianti išnykti Lietuva ėmė gelbėti žydų oligarchų išvogtą ir sparčiai nykstančią Ukrainą


Prieš kurį laiką, kaip sugedusi plokštelė girgždėdavo tuometinis prezidentas Valdas Adamkus ir vis kartojo: Gruzija, Gruzija, Gruzija... JAV statytinis Mišiko Saakašvilis suvalgė visus savo šlipsus, apvogė Gruzijos valstybę ir pabėgo... plokštelė nutilo...

Ant prezidentės Dalios Grybauskaitės patefono, galima spėti, amerikonai uždėjo Ukrainos plokštelę. Dabar kiekvieną dieną girdime: Ukraina, Ukraina, Ukraina... ir anekdotą, kad baigianti išnykti Lietuva sugalvojo gelbėti dešimt kartų didesnę ir turtingesnę Ukrainą, kad ji organizuos „Maršalo planą“... nei verkti, nei juoktis...!



Kuo gali padeti Lietuva? Ko išmokyti? Skurdžiausia, labiausiai korumpuota ir atsilikusi eurozonos valstybė?

Ukrainoje iki 1991 metų gyveno 56 milijonai gyventojų, tai buvo turtingiausia sovietinė respublika. Dabar čia liko 30 milijonų gyventojų. 

Tie, kas nori daugiau sužinoti apie šią stebuklų šalį - Ukrainą turi pasižiūrėti Eduardo Hodos, Anatolijaus Šarijau reportažus, išgirsti Aukščiausios Rados narės ir didvyrės Nadeždos Savčenkos bei kitų ukrainiečių pasisakymus.

Turtingiausias Ukrainos milijardierius Igoris Kolomojskis. Užrašas ant marškinėių "Žydobandera"

Ukrainos Aukščiausios rados deputatė Nadežda Savčenko pareiškė, kad Ukrainos prezidentas Piotras Porošenko (Valcmanas) – ukrainiečių tautos priešas. Tokį pareiškimą Savčenko padarė ukrainiečių leidiniui „Novoje vremia“ (naujas laikas) vasario 1 dieną.

Savčenko pasakė: „Mano priešas tas, kas mano tautos priešas, kas daro blogesniu kiekvieno žmogaus gyvenimą. Kada paprasti žmonės sako, kad mes su kiekviena diena gyvename blogiau. Taip, aš manau, jis – tautos priešas, — pasakė Nadežda Savčenko. Deputatė pažadėjo kovoti su Parošenko „visais leistinais metodais ir būdais, tarp jų ir politiniais“.(1)

                                                                      ***

Ukrainietis Jurijus Kasjanovas gruodžio 28 dieną Feisbuke paskelbė fotografiją freskos, kurioje pavaizduota Šventa šeimyna, labai panaši į Ukrainos prezidento Piotro Porošenkos šeimą. Prie šios nuotraukos buvo prierašas: „Kažkur greta su šia tapyba guli auksinis batonas...“ ir daug retorinių klausimų, pavyzdžiui: Papasakokite, kaip jūs pavogėte Maidano pergalę?

Manoma, kad ši „Šventos šeimos“ freska yra Porošenkos privačiame dvare prie Dnepro, kur oligarchas pasistatė savo „Baltuosius rūmus“ - JAV prezidentų rezidencijos kopiją.

Suprantamas ukrainiečių pasipiktinimas. Porošenko nepardavė savo valdomų įmonių, kaip žadėjo, jo turtas padidėjo kelis kartus, tuo tarpu ukrainiečiai visiškai nuskurdo.“ (2)


                                                                   
Ukrainos Aukščiausios Rados deputatė Nadežda Savčenko viešai sutiko su televizijos kanalo NewsOne žiūrovės Liudmilos Grigorjevnos iš Krivoj Rogo tvirtinimu, kad Ukraina gyvena po žydų jungu, ir pakvietė veikti. Apie tai informavo Izraelio portalas 9tv su nuoroda į Ukrainos leidinį Vesti.“ (3)

Eduardas Hodos (Charkovas). Šokių pamokos Ukrainai



Nuorodos:

(1)http://lebionka.blogspot.lt/2017/02/nadezda-savcenko-porosenko-ukrainieciu.html
(2)http://lebionka.blogspot.lt/2016/11/porosenko-freskoje-tapo-sventuoju-o-kur.html
(3)http://lebionka.blogspot.lt/2017/03/savcenko-zydu-jungas-ukrainoje-tai.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą