2017-08-02

Lenkijos nacionalinės gynybos ministras A.Macerevič: Vokietija privalo išmokėti Lenkijai karines reparacijas


Lenkijos nacionalinės gynybos ministras A.Macerevič pareiškė, kad Vokietija turi išmokėti Lenkijai karines reparacijas už materialinius nuostolius ir nusikaltimus prieš Lenkijos tautą, įvykdytus 1939-1945 metais.

Savo interviu Lenkijos televizijos kanalui TVP Macerevič pabrėžė, kad Lenkijos valstybė de facto niekada neatsisakė nuo pretenzijų Vokietijai, pradėjusiai 1939 metų rugsėjo 1 dieną karinę agresiją prieš Lenkiją, o po to 5 metus buvo okupavusi Lenkijos teritoriją.

„Tai neteisybė, kad Lenkijos valstybė atsisakė nuo jai priklausančių Vokietijos karinių reparacijų. Tai sovietinė kolonija, vadinama Lenkijos Liaudies Respublika atsisakė nuo reparacijų, susijusi su taip pat marionetine valstybe vadinama Vokietijos Demokratine Respublika. Tarp kitko, šis aktas niekada nebuvo formaliai-juridiškai apiformintas, o greičiausiai turėjo politinį ir publicistinį charakterį“, - pažymėjo gynybos ministras Lenkijos televizijoje.

Tuo metu, valdančiosios partijos Tiesa ir teisingumas (PiS) Arkadijuš Muliarčik pranešė, kad Lenkijos seimo Juridinių analizių biuras artimiausiomis dienomis paskelbs pranešimą apie galimų oficialių Lenkijos tarptautinių-teisinių pretenzijų Vokietijai pagrindimą.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą