2017-08-24

Lenkijos laiškas Europos komisijai: Lenkija atsisako nuo pabėgėlių paskirstymo


Lenkija ryžtingai laikosi savo pozicijos dėl priverstinio pabėgėlių paskirstymo ES valstybėse.

„Lenkija pasisako prieš“, - parašė laiške Europos komisijai (EK) Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuš Blaščak, vakar vakare pranešė Lenkijos radijas.


Lenkijos URM vadovas pabrėžė, kad nacionalinis saugumas lieka kiekvienos ES valstybės kompetencijoje. Taip pat, Mariušo Blaščako nuomone, Europos komisija nepriėmė Varšuvos argumentų diskusijoje dėl sisteminių pabėgėlių paskirstymo klaidų.

Pagal EK, esami imigrantų patikrinimo mechanizmai yra pakankami, kad garantuoti ES valstybių saugumą. „Lenkijos požiūriu, tačiau, tai neteisingas tvirtinimas“, - rašoma ministro laiške. Jis primena, kad nuo pat priverstinio pabėgėlių paskirstymo nutarimo beveik visos ES valstybės nurodė į šios sistemos neišbaigtumą ir „tikslingus Italijos veiksmus, kurie blokuoja efektyvų pabėgėlių patikrinimą“. Todėl, kaip rašoma laiške, Lenkija negalėjo kruopščiai patikrinti asmenybes kandidatų relokacijai, kurie buvo Italijoje ir Graikijoje.

Laiške Europos komisijai taip pat parašyta, kad Lenkija nesutinka su EK savo kompetencijos viršijimu, kuri nurodyta atitinkamose sutartyse, ir įsikišimu į reikalus atskirų valstybių vidinio saugumo ir socialinės politikos srityse.

Lenkijos VRM taip pat pažymėjo, kad Lenkija užtikrina pabėgėliams humanitarinę pagalbą ir saugo išorines Europos Sąjungos sienas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą