2017-08-23

Austrijos užsienio reikalų ir integracijos ministras Sebastianas Kurz: „imigracija sužlugdys mūsų socialinę sistemą“


Praėjusiais metais Austrijoje buvo paduota 42000 prašymų prieglobsčiui gauti, apie 22000 jų buvo patenkinta. Tai antra vieta Europoje po Švedijos, atsižvelgiant į bendrą šalies gyventojų skaičių.



Austrijos užsienio ir integracijos ministras Sebastianas Kurz šį trečiadienį Integracijos ataskaitos prezentacijos metu pasakė: „Migracijos ir prieglobsčio suteikimo skaičiai per dideli“. Nuo 2015 iki 2019 metų migracija Austrijai kainuos apie 8.1 milijardą eurų. Ministro žodžiais, „imigracija į mūsų socialinę sistemą turi būti sustabdyta, mes turime sumažinti masinę migraciją“. Jo nuomone, turi būti vykdoma griežtesnė prieglobsčio suteikimo tvarka.


Dauguma imigrantų turi menką išsilavinimą

Integracijos pranešime nurodoma, kad 22 procentai suaugusių Austrijos gyventojų turi imigracinę istoriją, kas sudaro 1,9 milijonus. 60 procentai jų yra ne iš ES valstybių. Dauguma prieglobsčio prašytojų yra menko išsilavinimo.


Per paskutinius du metus metto-imigracija į Austriją buvo 178.000 žmonių. Didelė imigracija vyksta dėl šeimų susijungimo.

Austrija yra patraukli migracijai valstybė

Integracijos ekspertų tarybos pirmininko Heinz Faßmann nuomone, Austrija migrantus vilioja savo išvystyta socialine ir švietimo sistemomis. Jis pažymėjo, kad integracijos rezultatų blogėjimas praėjusiais metais mažina austų optimizmą, nepaisant prieglobsčio suteikimo mažėjimo.


Stebima turkų bendruomenės atskirtis austrų visuomenėje. Pavyzdžiui, 80 procentų pabėgėlių pasisako už skarų ir hidžabų nešiojimą viešose vietose.

Šaltinia:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą