2017-08-30

Lenkijos teisingumo viceministras: Puolimo prieš Lenkiją priežastis ne teismų reforma, o atsisakymas priimti imigrantus. Briuselio elitos - nevykėliai, kurie užsiima bananų ilgio matavimu ir nesugeba išspręsti nei vienos problemos


Lenkijos Teisingumo ministro pavaduotojas Patrik Jaki interviu Lenkijos televizijai (TVP), komentuodamas Franso Timmermanso eilines atakas prieš Lenkiją, pasakė: „Lenkijoje tokia vyriausybė, kuri nepatinka Briuselio elitomis, todėl bando mus spausti. Nepatinka, pavyzdžiui, todėl, kad nenori priimti pabėgėlių. Ką tik nedarytų jų platforma, net kai siunčia spec. tarnybas į dienraščių redakcijas, pažeidžia žodžio laisvę, buvo daug pasiklausymų Europoje, viskas buvo tvarkoje“.

„Jie kaltina mus pažeidžiant įstatymus, nežiūrint į tai, kad mes nurodom, kad įvedam tiktai tokius sprendimus, kurie naudojami kitose šalyse“, - pasakė Patrik Jaki.



Ministras paaiškino iš kur atsiranda Briuselio elitų priešiškumas Lenkijai.

„Mes vykdome subjektyvinę politiką, mes nenorime priimti pabėgėlių, ir tai nepatinka“, - pasakė viceministras.

Patrikas neslėpė, kad puolimas prieš Lenkiją – tai rezultatas nenoro Lenkijos vyriausybės pasiduoti Briuselio spaudimui ir priimti islamo imigrantus.

"Įstatymo viršenybė – tai dar vienas pretekstas tam, kad suduoti Lenkijai, nes Lenkija nenori spręsti problemų, kurias sukaupė kitos šalys. Pavyzdžiui, pabėgėlių problemos. Lenkijoje armija nesaugoja bažnyčių ir kurortų," - pasakė jis.

„Europos komisija užsiima teisėtumo klausimu Lenkijoje. Požiūris toks, kad Lenkijoje neteisingai vykdoma teisingumo reforma. Ką daro Lenkijos vyriausybė, jei kalba eina apie teisingumą? Draudžia atiminėti vaikus dėl skurdo; keičia antstolių įstatymą, kad būtų negalima šokinėti žmonėms ant galvų, trukdo bankams stumti savo interesus žmonių sąskaita, įvedam aktus, liečiančius asmenis, kurie nemoka alimentų,“- pasakė viceministras.

„Kada čia, Europos centre išvoginėjo žydų namus, išvoginėjo namus žmonių, kurie žuvo per holokaustą, išvoginėjo tai organizuota nusikaltėlių grupė, tai Timmermans nieko nesakė, jam tai nekliudė. O kada mes įvedame taisykles, kad kovoti su šia grupe, tai jau mes pažeidžiame teisę. Jis nori, kad šita byla su elitomis liktų taip, kaip buvo. Kad galima būtų vogti viduryje dienos Varšuvos centre“, - papildė jis.

Viceministras priminė, kaip iš tikrųjų atrodo Briuselio elitos.

„Kairiosios liberalinės elitos patiria viskame fiasco, kuo tik užsiima. Kai ėmėsi ES integracijos, tai iš ES išėjo Didžioji Britanija. Kai jie panoro politizuoti imigraciją, turi didelę krizę ir teroro aktus kiekvieną savaitę, daugiau pinigų tenka išleisi gynybai. Kai ėmėsi ekonomikos, tai pradėjo matuoti bananus ir guminius aulinukus. Ko tik nesiima, viską sugriauna“, - pasakė jis.

Daugelyje šalių jauni žmonės neturi gerai apmokamo darbo, nes Europos elitos negali išspręsti šios dienos problemų“, - pažymėjo jis.

Teisingumo ministro pavaduotojas-jis nebijo puolimo iš Europos komisijos pirmininko pavaduotojo pusės.

„Jeigu aš būčiau kenkėju, tai aš pasakyčiau, kad kuo daugiau Timmermansa, tuo geriau mums. Kiekvieną kartą, kada Timmermans ar tenykštės platformos politikai prašo mums sankcijų, tuo labiau auga mūsų reitingai“, - pasakė jis.

Jie pakomentavo taip pat prezidento veto dėl teismų organų įstatymo.

„Ponas prezidentas užblokavo svarbų įstatymą. Dabar tikiu, kad prezidentas įvykdys savo pareigą ir paruoš įstatymą, kuris radikaliai ir ryžtingai pakeis situaciją Lenkijos teismuose“, - pasakė Patrik Jak.

Šaltinis:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą