2017-08-16

Lietuvoje finansuojama savižudybių propaganda


Pamatę kiaulių bandą, šokančią į Nerį, nesustebkite, tai Lietuvos „elitas“ eina žudytis, nes Evangelijoje pasakyta: „Tenai kalne ganėsi didelė kaimenė kiaulių. Demonai prašė leisti sueiti į jas. Jėzus leido. Tuomet demonai, išėję iš žmogaus, apniko kiaules. Kaimenė tuojau metėsi nuo skardžio į ežerą ir prigėrė.“ Evangelija pagal Luką VIII, 32-33. Šiuo epigrafu Fiodoras Dostojevskis pradeda romaną „Šetonai“.  



„Respublika“ konstatuoja: „Pasaulyje esame pirmoje vietoje pagal savižudybių skaičių. O štai Klaipėdoje buvo surengtas koncertas „Flesh&Bones - gyvųjų numirėlių puota!“ Vaikams pakankamai prieinamas. Vienos grupės pavadinimas, išvertus iš anglų kalbos, reiškia „Smaugėjas“. Dainų tekstuose skambėjo tokie žodžiai: ar išsirinkai stiprią šaką. Yra toks „Išlikimo vadovas“, kur raginama paremti senąsias savižudybių tradicijas“. Demonstruojami marškinėliai su užrašais „Nepakartojamas mirties ritualas“. Dekoracijose manekenai išvirtusiais viduriais. Politikai kuria strategijas prieš savižudybes, o gyvenime yra kitaip. Kodėl tai - ne skandalas?“

Apie supuvusio grybo valstybės esamą padėtį, savižudybių skatinimo kontekste, pasisakė ŽALGIRIO NACIONALINIO PASIPRIEŠINIMO JUDĖJIMO apskritojo stalo diskusijos dalyviai.

Pacituosiu kai kurias, mano manymu vertas išgirsti, jų mintis:

N.PUTEIKIS: Pinigai, skirti šitai grupei, šitam koncertui, išverstiems viduriams ir savižudybių propagandai, pateko per liberalų rankas. Klaipėdoje absoliučią daugumą turi liberalai kartu su Rusų aljansu. Jų žmonės skirsto pinigus kultūrai ir priima tokius sprendimus.

Konkrečiai šis sprendimas buvo priimtas Klaipėdos kultūros ir meno tarybos. Beje, Kultūros ir meno tarybos narys yra tas pats žmogus, kuris organizuoja šitą festivalį. Klaipėdos liberalai visiškai neliberalūs. Jie leidžia pinigų skirstytojams patiems sau paskirti pinigų.

Savivaldybės ir valstybės pinigai patenka savižudybių propagandai.

Savižudybių kankinamoje Lietuvoje kaip grupės logotipas feisbuke vaizduojama pasikorimo virvė. Grupės pavadinimas („Stranguliatorius“ - red. past.), išvertus iš anglų kalbos, reiškia ne vien smaugimą, bet ir pasismaugimą, tai yra nusižudymą.

Esu sukrėstas ir Kultūros komiteto pirmininkui pranešiu šituos dalykus. Prašysiu, kad Kultūros ministerija svarstytų.

Ir aš per Jūros šventę nuėjau į tą vietą. Iš tikrųjų „nuostabus“ renginys. Stovi konteineris, jame manekenai prapjautais pilvais, išvirtusiom žarnom, aprengti karinėm uniformom.

Atsimenu, dukrai buvo 11 metų, ėjome į kiną pasižiūrėti „Žiedų valdovo“. Mūsų neįleido, nes tokie įstatymai. Negali iki 12 metų matyti „Žiedų valdovo“, nes ten yra daug smurto. Ten vieni prieš kitus smurtauja pasakų personažai.

Tame konteineryje, kurį aš mačiau, yra 100 kartų daugiau smurto. Zona neatitverta, vaikai vaikšto, jiems tikrai patinka.

Jeigu mes leisime propaguoti savižudybes už valdiškus pinigus, tai ir toliau tvirtai pirmausime pagal savižudybių skaičių.

N.PUTEIKIS: Estijos paskutinio ketvirčio balansas teigiamas, daugiau žmonių grįžta, nei išvažiuoja. Ir apžvalgininko išvada - algų ir kainų santykis pasiekė Anglijos, Vokietijos lygį. Kitaip tariant, estui nėra reikalo bėgti iš savo gimtosios šalies. Atsirado reikalas grįžti, nes jis vis tiek estas, jis jaučia gimtosios žemės trauką.

Mano galva, tai ne sąmokslo teorija, o supuvęs Lietuvos elitas. Emigracijos, savižudybių kaltė tenka mūsų supuvusiam elitui, nes jis joks ne elitas. Jis susigrobė valdžią ir pinigus ir vaizduoja elitą, bet toks nėra. Tuo mes skiriamės nuo estų ir nuo lenkų. Išeitis tokia: kai bus taip kaip Lenkijoje ir kaip Estijoje, tai emigracija sustos.



V.BUDNIKAS: Didžiausia problema, kad mūsų finansinis politinis elitas yra susitaikęs su mūsų valstybės nebuvimu. Visi veiksniai rodo, kad valstybės kaip tokios realiai ir nėra. Jau Gedimino kalnas daug ką pasako. Save gerbianti, tvirta nacionalinė valstybė neleistų, kad vyktų tokie dalykai. Jie būtų greitai likviduoti, ir be jokių debatų.

Kodėl Estijoje yra kitaip? Turbūt reikia pasakyti, kad mūsų vadinamajam elitui stinga nacionalinės savigarbos. Nereikia manyti, kad gali būti nepriklausomas koks nors elitas. Visų šalių, bent jau mažesnių, yra priklausomi nuo tam tikros konjunktūros. Ir, manau, vykdo tam tikrus reikalavimus. Tačiau nemanau, kad jie neturi jokios teisės pareikalauti ginti nacionalinius interesus. Jie turi galimybę.

Bet koks pageidavimas, ateinantis iš centro, matyt, vykdomas be jokių išlygų, be derybų. Kai buvo derybos dėl stojimo į Europos Sąjungą, niekas nesiderėjo nieko. Mes pirmieji su viskuo sutinkame be jokių išlygų. Sako, blogi derybininkai. Galbūt blogi derybininkai, blogi politikai. O kodėl jie blogi? O todėl, kad savigarbos neturi. Smurto propagandai suvaldyti reikia politinės valios.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą