2017-08-13

Merkel nesustos, kol nepribaigs Vokietijos su „pabėgėliais“


2016 metais pabėgėlio statusą Vokietijoje pretendavo gauti 280 000 žmonių, 2015 – 890 000. Viso per 2 metus – 1 170 000 žmonių. Nepaisant 2016 metų birželio mėnesį ES pasirašytos readmisijos sutarties su Turkija, kurios iniciatore buvo Vokietijos kanclerė Angela Merkel, per „Balkanų maršrutą“ į Vokietiją atvyksta 10-15 000 migrantų kiekvieną mėnesį. Niekas tiksliai nežino, kiek yra neužregistruotų žmonių. Įvairiais vertinimais 100 -150 000. 80% (!) atvykusių per pirmuosius 4 2016 metų mėnesius neturėjo asmens dokumentų arba turėjo padirbtus dokumentus. Tai leido jiems registruotis po kelis kartus ir gauti po kelias socialines išmokas.



Neaiški padėtis su migrantų šeimų susijungimu, nes leidus jiems susijungti, atvykėlių skaičius išaugtų kartais. Manoma, kad taip artimiausiu metu atvyks 0,5 milijono sirų. Šiuo metu Vokietijoje yra 268866 pareiškimai šeimų susijungimui.

Merkel valdžia nededa pastangų, kad išsiųsti nelegalus, kurie yra negavę pabėgėlio statuso. Berlyno teroristas, nužudęs prieš praėjusias Kalėdas 12 žmonių ir sužeidęs 50 buvo vienas iš jų.

Žlugusią Angelos Merkel atvirų durų politiką Vokietijos kanclerio rinkimų 2017 metais išvakarėse kritikuoja jau ne tik Alternatyva Vokietijai partija (AfD), bet ir KDS bendrapartiečiai. Pagrindine 2017 metų pradžios Vokietijos naujiena  buvo įtakingos KDS ir Bundestago narės Erikos Steinbach išėjimas iš valdančiosios partijos.

Erikos Steinbach pareiškė, kad kanclerė Angela Merkel pažeidė Vokietijos įstatymus, kada 2015 metais atidarė sienas pabėgėliams. „Tai, kad žmonėms nenustačius jų asmenybių mėnesių bėgyje buvo leista kirsti autobusais ir traukiniais sieną, buvo ne išimtimi, bet sąmoningu žingsniu, prieštaraujančiu mūsų įstatymams ir ES sutartims“. Ji pažymėjo, kad tūkstančiai pasų, kuriuos pateikė migrantai, buvo padirbti, bet jokių teisinių pasekmių šie nusikaltimai jiems neatnešė. „Žymi dalis žmonių, kurie atvyko, nėra pabėgėliai pagal Ženevos konvenciją“, - pasakė Steinbach. Jos žodžiais, to pasekoje į šalį atvyko ne tik tie, kuriems reikia prieglobsčio, bet ir potencialūs teroristai.


Iki 2018 metų Turkija gaus iš ES 6 milijardus eurų, kurie turėtų būti paskirstyti pabėgėliams Turkijos esančiose stovyklose. Tie, kas negali pretenduoti į prieglobstį bus iš Graikijos pervežti į Turkiją. Vietoj jų į ES iš Turkijos bus vežami tie, kurie gali pretenduoti į prieglobstį. Šių keistų žmonių mainų formulė 1:1.Turkija neišleidžia į Europą sirų mokslininkus, kitus išsimokslinusius pabėgėlius, sveikus, bet užtai stengiasi siųsti į Europą visu luošus ir ligotus, kuriems reikalinga brangi medicinos pagalba. Atranką atlieka ne SNO organizacija, o Turkijos vidaus reikalų ministerija. Šią sąlygą išsirūpino Turkija. „To pasekoje į Europą patenka neproporcingai daug luošių“, - rašoma Pi-news. Slaptas ES-Turkijos susitarimas numato 400000-500000 sirų pabėgėlių pasikeitimą su Turkija. Visi šie pabėgėliai bus atskraidinti lėktuvais į Vokietiją ir pagrindinė našta teks Vokietijai. Visi jie atvyks jau su vizomis ir ne taip bus matomi plačiajai visuomenei.

Paaiškėjo, kad šią sutartį rengė „Europos Stabilumo iniciatyva (ESI), kurią dalinai finansuoja Džordžas Sorošas . Būtent ši organizacija ir paruošė „Merkel planą“, „kuris labiausiai žalingas Vokietijai“, - konstatuoja Pi-news.

Buvo numatoma, kad per metus bus lėktuvais iš Turkijos pervežama po 20000 Sirijos pabėgėlių, bet štai Vokietijos kanclerė, rugpiūčio 9 dieną pasisakė už tai, kad jų skaičius būtų padidintas iki 40000 per metus.

Angela Merkel pasiūlė į ES vežti daugiau pabėgėlių, negu planavo SNO, ir nuo 20000 metinės normos padidinti iki 40000. Tai skaičius su kuriuo gali „susidoroti ES su 500000 milijonais gyventojų, tikriausiai“.

Prieš kelis metus SNO numatė 20000 ES šalims priimti Sirijos pabėgėlių, rašoma Krone. 1600 turi atvažiuoti į Vokietiją. Merkel užtikrino, kad Vokietija „pasiruošusi nešti savo dalį“. Ji nurodė į ES-Turkijos readmisijos sutartį, pagal kurią Vokietija sirų jau gavo avansu.

Angelos Merkel veiksmai nekelia nuostabos panagrinėjus jos biografiją. Sionistė Angela Merkel jau penktas dešimtmetis tarnauja Izraelio valstybei, kuri valo Artimuosiuose Rytuose teritoriją būsimam Didžiajam Izraeliui, bet už perkeltus sirus turės susimokėti, kaip siūlo Merkel, visa Europos sąjunga, kuri, jos žodžiais, pajėgi absorbuoti tokį skaičių veltėdžių.

Vokietijos migracijos tarnybos nesusidoroja su pabėgėlių antplūdžiu

Vokietijos federalinė  migracijos agentūra ir pabėgėlių reikalams (BAMF) nesusitvarko su prieglobsčio prašytojų eile, informuoja die Welt. Buvo numatoma, kad prašymų nagrinėjimo procedūra užtruks 6 mėnesius, tuo tarpu ji tęsiasi vidutiniškai virš 11 mėnesių. Pagal duomenis 2017 metų sausio 1 dienai Somalio piliečiai laukė 17,3 mėnesio, Turkijos – 15,6, Rusijos – 15,6, o Sirijos – 3,8 mėnesius.



Merkel sąjungininkas Horstas Zeehoferis: deportuoti migrantus, kuriems atsakytas prieglobstis, praktiškai neįmanoma

Bavarijos premjeras, Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) pirmininkas, valdančiosios CDU/CSU koalicijos partneris Horstas Zeehoferis pareiškė, kad deportuoti 250000 nelegalų, kuriems nebuvo suteiktas prieglobstis, yra nerealu.

Jis pasakė: „Aš tai kalbus su mano devynerių metų premjero patirtimi“ , kad „Deportacijos klausimas yra Didžioji iliuzija Vokietijoje. Praktiškai neįmanoma išsiųsti atgal migrantų, kada jie jau šalyje“.

To priežastys yra tai, kad sorošinės NVO tiekia juridines paslaugas nelegalams ir jų vardu užverčia teismus skundais, migrantai atvyksta be dokumentų, nėra sutarčių su jų kilmės šalimis, jie neturi sveikatos sertifikatų.

Breitbart iš Vokietijos gydytojų sužinojo, kad migrantams išduodami pažymėjimai, kad jie dėl sveikatos būklės negali keliauti. Imigrantai turi daugybę globėjų, kurie jiems padeda likti, organizuoja protesto demonstracijas ir piketus. CSU pasisako už tai, kad Vokietija įvestų 200000 metinę prieglobsčio prašytojų ribą.

Šiandien die Welt skelbia, kad tik 905 prieglobsčio prašytojų atvykusių 2016 metais, iš 280000 migrantų, turi teisę į prieglobsti, nes likusieji yra atvykę iš saugių šalių. Vokietija pati atsisakė šios 1993 metų Dublino sutarties normos, kai jų kanclerė visus pasaulio gyventojus pasikvietė į Europą. Višegrado valstybės vadovai ne kartą sakė, kad jų šalys nekvietė pas save migrantų, kvietė Vokietija, todėl Vokietija ir turi spręsti savo problemą pati.

Šaltiniai:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą