2017-08-25

Lenkijos premjerė Beata Šidlo atsakė į Prancūzijos prezidento Emanuelio Makrono priekaištus


Lenkijos premjerė: aš patariu Ponui prezidentui užsiimti savo šalies reikalais.

Lenkijos premjerė Beata Šidlo pasakė, kad Lenkija yra tokia pati Europos Sąjungos narė kaip ir Prancūzija. Pasisakymuose portalui wPolityce.pl ji pakomentavo Prancūzijos prezidento Emanuelio Makrono žodžius, kuris priekaištavo Lenkijai dėl izoliacionizmo ir pasakė, kad Lenkija „nutarė eiti prieš Europą daugelyje politikos sferų“.

„Aš patariu Ponui prezidentui užsiimti savo šalies reikalais, gali būti, tada jam pavyks pasiekti tokius pačius ekonomikos rezultatus ir tokio paties savo piliečių saugumo lygio, kokį garantuoja Lenkija“, - pasakė premjerė.


Beata Šidlo taip pat pabrėžė, kad pas Lenkijos valstybę tokios pačios teisės Europos sąjungoje kaip ir kitų šalių, ir ji naudosis jomis Lenkijos ir lenkų gerovei. Taip pat premjerė pabrėžė, kad Lenkija nėra konfliktuoja nei su viena ES valstybe, nei su Europos sąjunga visumoje.

Lenkijos vyriausybės vadovė pabrėžė, kad Europos ateities klausimo nespręs nei Prancūzijos prezidentas, nei joks kitas lyderis savarankiškai, tiktai visos ES valstybės-narės drauge. Ji kreipėsi į Prancūzijos prezidentą, kad jis būtų taikingiau nusiteikęs ir negriautų ES.

Beata Šidlo taip pat pasakė, kad pasipūtėliški Emanuelio Makrono pasisakymai atsiranda dėl neturėjimo politinės patirties. Premjerė laukia, kad šie Makrono trūkumai laikui bėgant išnyks, o Prancūzijos prezidento žodžiai bus santūresni.



Šaltinis: http://radiopolsha.pl/6/137/Artykul/322646

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą