2017-08-01

Lenkija siekia apriboti Džordžo Sorošo organizacijų veiklą


Lenkijos URM pareikalavo, kad fondas „Atviras dialogas“ (Otwarty Dialog) paaiškintų, kokiu pagrindu buvo paskelbęs savo puslapyje Facebook kvietimus nepaklusti valdžiai, 16 punktų instrukciją organizuojant pilietinio nepaklusnumo akcijas prieš teismų reformą, kurią vykdo valdančioji Lenkijos partija „Tiesa ir teisingumas“ (PiS).

URM ketina išsiaiškinti, ar fondas „Atviras dialogas“ yra finansuojamas iš Sorošo fondo lėšų, skiriamų nevyriausybinių organizacijų veiklai, ir kokiu konkrečiai mastu.

Lenkijos patriotai ne kartą protestavo prieš iš užsienio finansuojamų NVO ardomą veiklą šalyje, kišimąsi į Lenkijos vidaus reikalus, ir valdžios pareikalavo ją nutraukti.

„Atviras dialogas“ kaip tik priklauso tokioms organizacijoms ir fondo darbuotojai gyvena kaip tik už Džordžo Sorošo ir jo „Atviros visuomenės“ fondo pinigus.

2013-2014 metais fondas „Atviras dialogas“ taip pat turėjo ryšius su International Renaissance Foundation (Tarptautinio atgimimo fondu), kurio štabas buvo Kijeve ir kuris dalyvavo organizuojant valstybės perversmą Ukrainoje 2014 metais. Lenkija, matyt, nenori pakartoti Ukrainos istorijos.

Šaltiniai:

http://kresy.pl/wydarzenia/msz-chce-wyjasnien-fundacji-otwarty-dialog/




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą