2017-08-28

Lenkijos politikų reakcija į kraupų „pabėgėlių“ nusikaltimą Rimini kurorte: juos reikia pakarti


Lenkijos teisingumo viceministras Patryk Jaki Tviteryje parašė: "Už #rimini šitiems galvijams, turi būti mirties bausmė, nors šiam konkrečiam atvejui aš atstatyčiau kankinimus."(„Za #rimini dla tych bydlaków powinna być kara śmierci. Choć dla tego konkretnego przypadku przywrócił bym również tortury.“)

Lenkijos Radijo 24 eteryje teisingumo vicemininstras pakartojo: „Šiuo klausimu nuomonė nepasikeitė, jie turi kaboti“. „Tai aštrūs žodžiai, bet tokio pobūdžio nusikaltimams sunku rasti instrumentus ir priemones, kuriuos galima būtų pavadinti teisinga bausme“.




Patryk Jaki taip pakomentavo žiaurų Lenkijos pilietės grupinį išprievartavimą, kai paskutinę viešnagės Rimini kurorte dieną (iš 25 į 26 rugpjūčio) jaunų lenkų porą (26 metų amžiaus) prie jūros užpuolė 4 „pabėgėlių“ iš Afrikos gauja. Vyrą jie sumušė iki sąmonės netekimo, moterį išprievartavo, juos apiplėšė. Leisgyvius jaunuolius pliaže rado kiti poilsiautojai, jie ir iškvietė greitąją pagalbą.

Patriko Jaki žodžiais, „lenkė buvo išprievartauta jos vyro akivaizdoje grupės imigrantų iš Afrikos“, o jo pasisakymas apie „kankinimus lietė teorinę diskusiją apie tai, kokia bausmė turi būti taikoma už šio tipo veiksmus.“ „Sureagavau emocionaliai, aš prieš kankinimus“, - pasakė jis.

Jo nuomone, „mirties bausmė – tai ne per didelė bausmė tokiems galvijams“, kurie prievartaują moterį jos vyrui matant, daugelį valandų.“

„Mano nuomonė nepasikeitė, jie turi kaboti“, - pasakė viceministras.

Lenkijos Senato pirmininkas palaikė teisingumo viceministrą

Lenkijos Senato pirmininkas Stanislavas Karčevskis (Stanisław Karczewski) po užpuolimo Rimini pasakė: „mes turime taikyti pačias griežčiausias bausmes žmonėms, kurie įvykdo tokius nusikaltimus, tai kažkas siaubingo“. Pokalbyje leidiniui „wPolsce.pl” Senato pirmininkas, kad šis nusikaltimas yra „politinio korektiškumo rezultatas“.

Būtent šis politinis korektiškumas idiotiškas, visiškai iracionalus, kuris veda mus į niekur, bet mes turime tam priešintis, ir būti labai kieti ir ryžtingi“,- pasakė Karčevskis.

Paklaustas apie Teisingumo viceministro Patriko Jaki pasisakymą Tviteryje, kuriame jis nusikaltėliams siūlė mirties bausmę, Karčevskis pasakė, kad už užpuolimą ir išprievartavimą Rimini mirties bausmė „yra maksimali bausmė“. Viceministro reakcija, jo nuomone, „buvo gera ir greita“.

„Lenkai turi jaustis saugūs, jie turi būti saugūs ne tiktai Lenkijoje, nes tai pagrindinis mūsų tikslas, bet mes turime rūpintis lenkais, kurie yra už šalies ribų, jeigu tik yra kažkokia grėsmė, tai Lenkijos specialiosios tarnybos turi įsikišti“ - pabrėžė Karčevskis.

Lenkijos prokuratūra vykdo tyrimą dėl kolektyvinio išprievartavimo ir užpuolimo. Byla iškelta pagal Lenkijos baudžiamą kodekso 197 str. 3 ir 4 punktus (išprievartavimas su ypatingu žiaurumu) ir str. 280 (apiplėšimas). Lenkijos prokuratūros grupė antradienį išvyksta į Rimini.

Užsienio agentūros informavo, kad galimai ta pati nusikaltėlių gauja buvo užfiksuota Rimini kurorte video kamerų, kai jie bandė apiplėšti vietinę merginą.

Tolesni šios istorijos įvykiai:

https://lebionka.blogspot.lt/2017/08/rimini-kurorte-pabegeliu-vykdomi.html

Šaltiniai:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą