2017-08-14

Politinis skandalas Austrijoje: šiandien Izraelyje areštuotas finansinis aferistas Tal Silberstein, vadovavęs Austrijos kanclerio ir prezidento rinkimų štabams


„Sprogusios bombos efektas“, šiandien parašė Austijos dienraštis Krone. Austrijos kanclerio Kristiano Kerno rinkimų kompanijos patarėjas Tal Silberstein pirmadienį anksti ryte areštuotas Izraelio policijos. Jis įtariamas ypač stambiomis aferomis plaunant nelegaliai įgytus pinigus. Jis vadovavo Austrijos kanclerio ir prezidento rinkiminiams štabams.

Kartu su Silbersteinu buvo suimti dar penki jo aferų bendrininkai. Tarp jų ir vienas iš pačių turtingiausių Izraelio žmonių - milijardierius Beny Steinmetz. 2016 metais jis buvo areštuotas įtariant aukštų Gvinėjos pareigūnų papirkimu, tam kad gauti licencijas išgauti geležies rūdą stambiausioje pasaulio kasykloje – Simandu. Šio skandalo tyrime dalyvavo JAV, Šveicarijos, Izraelio ir Gvinėjos teisėsaugos organai. Už 26 milijonų užstatą jam buvo skirtas dviejų mėnesių namų areštas, kuris buvo vėliau pakeistas į pasižadėjimą neišvykti iš Izraelio pusę metų.

Tyrime dalyvauja JAV FTB ir Šveicarijos policija. Bylos figurantams inkriminuojamas sudarymas fiktyvių sutarčių su nekilnojamu turtu, su tikslu nuslėpti pajamas. „Kaip visada tokiais atvejais, paraleliais įtarimais yra pinigų plovimas, finansinių dokumentų falsifikavimas ir pajamų nuslėpimas nuo mokesčių administratorių“. Policija pažymi, kad galimi nusikalstami veiksmai milijardieriaus ir su juo susijusių asmenų buvo vykdomi ilgą laiką. 


Šaltiniai: 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą