2017-08-10

Lenkijos URM: Lenkai nesutinka priimti migrantus atvežamus jėga


Lenkijos užsienio reikalų ministras Vitoldas Viščikovskis pareiškė, kad Lenkija nesutinka su Briuselio migrantų kvotomis. Apie tai jis pasakė interviu BBC World.


„Mes nesutinkame su Europos komisijos pasiūlyta programa dėl relokacijos (pabėgėlių perkėlimo) dėl prieštaravimo su tarptautinėmis ir europinėmis sutartimis ir įstatymais. „Lokacija“ yra eufemizmu, nes praktijoje, sprendimas yra pervežti žmones, kurie nenori būti tarnybų pervežti ir nenori gyventi, pavyzdžiui, Lenkijoje“, - pasakė Vitoldas Viščikovskis.

Pavyzdžiui, 2015 metų rugsėjo mėnesį ES valstybės-narės susitarė paskirstyti 160 tūkstančių pabėgėlių, kurie yra stovyklose Italijoje ir Graikijoje. Į Lenkiją, pagal susitarimus, turėjo atvykti 7 tūkstančiai žmonių, pagrinde iš Sirijos ir Eritrėjos. „Situacija po teroro aktų Paryžiuje pasikeitė. Mes nepasirengę siūlomą pabėgėlių skaičių“, - tuomet pasakė Lenkijos premjerė Beata Šidlo.

Lenkijos diplomatijos vadovas paaiškino, kad lenkai nesutinka priimti migrantus, kuriuos atveža į šalį jėga ir kurie nenori čia gyventi. Jis pabrėžė, kad per paskutinius metus Lenkija priėmė tūkstančius migrantų iš Ukrainos, kurios rytuose vyksta karas.

Šaltinis:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą