2018-04-12

Ketvirtadienį Lietuvos pensininkai protestavo prieš jų atžvilgiu vykdomą genocidą



Ketvirtadienį 12 valandą prieš Prezidentūrą nusidriekusioje Daukanto aikštėje įvyko pensininkų protesto mitingas. Senjorais pensininkų Lietuvoje niekas nebevadina, nes tai labiausiai skriaudžiama socialinė žmonių grupė. Jei benamiai šunys ir katinai bent jau sostinėje yra maitinami importiniais mėsos konservais, tai skurstantiems seneliams siūloma lėkštė Maltos Ordino sriubos, kurią išdidžiai kartais prieš kameras pilsto premjeras ir prezidentė. Beje, nei vienas iš jų nepriėjo pasikalbėti su protestuojančiais senoliais: jų „ne ta dimensija!?“




Mitinge Daukanto aikštėje, taip ir nesulaukę ponios Prezidentės, pasisakė mitingo organizatoriai, pensininkų organizacijų atstovai, aktyvūs pensininkai. Mitingą pradėjo Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Vilniaus skyriaus pirmininkė Vilija Tūrienė. Ypatingas dėmesys buvo nukreiptas į valdžios įteisintą „Sodros“ lėšų išvogimo sistemą, kuri yra vadinama „antros pakopos privačiais pensijų fondais“. Jie kas metai iš „Sodros“ išpompuoja po 70 mln. eurų. Šių fondų neefektyvumas yra patvirtintas visame pasaulyje. Jie panaikinti daugelyje pasaulio šalių, o veikia tik ten, kur klesti didžiausia korupcija: Lietuvoje, Rusijoje...

Lietuvoje per 80 tūkstančių (viso jų yra 600000) senolių pensijos nesiekia net 200 eurų per mėnesį, net pas turinčius 30 metų darbo stažą, tuo tarpu Estijos pensininkų su 30 metų stažu minimali pensija yra 360 eurų. BVP vienam žmogui yra abiejose valstybėse panašus. Tai kodėl mūsų pensijos yra beveik du kartus mažesnės?



Lietuvoje pensijos yra pačios mažiausios euro zonoje! Tai, kas vyksta Lietuvoje, galima nusakyti vienu žodžiu: vagiama. Nei vienas vagis ir korupcionierius nuo 1991 metų nėra pasodintas į kalėjimą. Vagis globoja pirmieji valstybės asmenys, tapę vagių „stogu“. Tai yra senelių skurdo anatomija.

Lietuvą valdo partinių vagių gaujos, kurioms vadovauja nusikaltėlių Grybauskaitės-Skvernelio tendemas. Jie valstybės lėšų vogimui pasitelkia įvairias finansines machinacijas, kaip antai dujų laivo „Independence“ aferą, melą apie būtinybę atgrasyti dešimtis kartų didesnę kaimynę Rusiją. Šiandien „Respublika“ pateikia skandalingus SDG aferos skaičius. Iš valstybės pavogta ir bus pavagiama šimtai milijonų eurų. Nenubaustas lieka Kubilius, kuris būdamas premjeru įsigudrino priskolinti milijardus eurų už bankininkystės istorijoje negirdėtas 9,8palūkanas už suverenią paskolą. Šių valdžios aferų yra daugybė.


EUROPOS ŽMOGAUS TEISIŲ IR PAGRINDINIŲ LAISVIŲ APSAUGOS KONVENCIJĄ Lietuva ratifikavo 1995 metais, bet ją sabotuoja.

Šios konvencijos 3 straipsnis sako: „Niekas negali būti kankinamas, su niekuo neturi būti žiauriai, nežmoniškai ar žeminant jo orumą elgiamasi, ar jis baudžiamas.“

Mes įpratome, kad Konstitucijos mums garantuotos teisės turi mažai ką bendro su mūsų realiu gyvenimu. Tarp šių teisių yra viena fundamentali ir iš tiesų neatimama žmogaus teisė - teisė gyventi. Kada šią teisę atima, gyvenimas pasibaigia. Ši teisė egzistuoja, jei ji yra užtikrinama ekonomiškai. Ekonominė išraiška teisės gyventi yra valstybės garantuojamas pragyvenimo minimumas. Valstybė privalo užtikrinti kiekvienam piliečiui pragyvenimo minimumą.


Lietuvos valdžia ignoruoja Lietuvos KONSTITUCIJĄ ir Lietuvos ratifikuotą „EUROPOS ŽMOGAUS TEISIŲ IR PAGRINDINIŲ LAISVIŲ APSAUGOS KONVENCIJĄ.“

Lietuvos valdžios skaičiuojamas pragyvenimo minimumas (valstybės remiamos pajamos), lygus 120 eurų, yra beveik penkis kartus mažesnis, negu skaičiuoja Europos teismas Strasbūre (600 eurų).

Lietuvos valdžios paskaičiavimuose maisto davinys, įkalkuliuotas į šį „pragyvenimo minimumą“ yra tolygus praėjusio karo koncentracijos stovyklos kalinio daviniui, o toks valstybės remiamų pajamų dydis neužtikrina galimybė žmogui išgyventi, žemina žmogaus orumą.

Lietuvos vykdomus tarptautinių įsipareigojimų pažeidimus pirmasis iškėlė į viešumą advokatas prof. dr. Stanislovas Tomas. Lietuvos didžioji-feikinė žiniasklaida tai nuo mūsų daug metų slėpė.


Lietuvos pensininkai kyla prieš nepakeliamą skurdą ir diskriminaciją, rengiasi TEISTIS SU VALSTYBE DĖL NEPAMATUOTAI MAŽŲ PENSIJŲ. Diskriminuojamiems pensininkams atstovauja advokatas, profesorius Stanislovas Tomas.

Gerbiami pensininkai, pildykite reikalingus duomenis ČIA.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą