2018-04-06

Žmonių kontrabandininkai naudojasi Facebook ir WhatsApp



Dvigubus Feisbuko standartus aš patyriau ant savo kailio. Per kelis pastaruosius mėnesius buvo panaikintos trys mano paskyros, dar viena – sistemingai užblokuojama. Aš neužsiimu nei teroru, nei žmonių kontrabanda, nei bet kokia nusikalstama veikla. Niekuo draudžiamu įstatymais. Reiškiu tik savo mintis, pažiūras, ką man garantuoja Lietuvos Konstitucija. Ir tai darau ne kur nors kitur, o Lietuvos teritorijoje.



Aš pastebėjau, kad Lietuvoje yra taikoma daug griežtesnė Feisbuko cenzūra, negu, pavyzdžiui, Izraelio vartotojams. Apie tai esu rašęs.

Atsiranda vis daugiau įrodymų, kad skelbiami „Feisbuko standartai“ yra blefas. Jie nėra taikomi tarptautinėms nusikaltėlių grupuotėms, kurios veža nelegalius imigrantus į Europą iš Afrikos ir Azijos!

Feisbukas globoja nusikaltėlius

DW pranešė, kad Feisbuką ir WhatsApp plačiai naudoja prekeiviai žmonėmis. Tarptautinės migracijos organizacijos teigia, kad stambiausias pasaulyje socialinis tinklas ir su juo surištas mesendžeris yra naudojami organizuojant žmonių kontrabandą iš Artimųjų Rytų ir Afrikos. Apie tai balandžio 5 dieną, perdavė agentūra AFP, su nuoroda į Tarptautinės migracijos organizacijos spaudos sekretorių Leonardą Doilą.

Doilo žodžiais, nusikaltėliai per Feisbuką ir WhatsApp platina informaciją apie jų siūlomas paslaugas potencialiems klientams, o taip pat apie organizuojamus migrantų pervežimo reisus. Nusikaltėliai dažnai išnaudoja migrantus, juos prievartauja ir paima įkaitais, kad šantažuodami galėtų išvilioti pinigus pas jų gimines.

Spaudos sekretorius dar pasakė, kad prieiga prie Fesbuko servizų nusikaltėliams yra žymiai supaprastinta, ir Amerikos kompaniją jis pakvietė atlikti paiešką puslapių, priklausančių prekiautojams žmonėmis, ir juos blokuoti. Socialinis tinklas privalo vertinti nelegalių žmonių pervežimo grupuotes taip, kaip yra vertinamos teroristinės organizacijos, panašios, kaip pavyzdžiui, „Islamo valstybė“, - pasakė Doilas.

DW nurodo, kad balandžio 4 dieną tapo žinoma apie masinį asmeninių duomenų pardavimą Britanijos kompanijai Cambrigde Analytica. Nukentėjusių buvo 87 milijonai, o ne 50 milijonų, kaip buvo teigiama anksčiau. Dėl šio skandalo pagrindinis Feisbuko kompanijos akcininkas Markas Cukerbergas buvo pakviestas į JAV Kongresą paaiškinti situaciją.



Feisbukui užkliuvo Kristaus nuotrauka

Jei tarnauji antikristui, tau privalu neapkęsti Dievo. Aksioma.

Daily Mail pranešė, kad Feisbukas atsisakė publikuoti skelbimą su Kristaus atvaizdu. Motyvas – tai per daug „žiauru“.

Pranciškonų universitetas atsakė, kad Feisbukas nesuklydo. Kristaus nukryžiavimas buvo žiaurus, šokiruojantis ir „pats sensacingiausias įvykis istorijoje – žmogus nužudė savo Dievą“.

Feisbukas po šio paaiškinimo pripažino klaidą ir atsiprašė.

Keista!

Gal, sakau, Feisbukas tik su amerikiečiais ir izraeliečiais toks tolerantiškas?

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą