2018-04-20

Lietuvos pensininko kavos gėrimo ekonomika


Kavos puodelis ir ragelis su kremu Milano centre – 1,6 euro. Puodelis kavos Vilniuje be ragelio ir be kremo – 1,6 euro. Vidutinė pensija Italijoje – 1000 eurų, Lietuvoje – 287 euro.

Kava „Jacobs“ iš „Lidl“, 500g. akcijos metu – 3,85 euro. Vienam puodeliui reikia 10 g = 0,077 euro. Kava + papildomos išlaidos šildymui, termoso amortizacijai, plovimui, cukrui, pienui (1ltr. 48 ct.) = 0,16 euro. Per 30 dienų =4,8 euro. Kavinėje = 48 eurai. Ar gali vidutinę pensiją gaunantis pensininkas gerti kavą kavinėje?



Visai teisingai, Lietuvos pensininkas (jei jis ne buvęs KT teisėjas) lankytis kavinėse ir čia gerti kavą negali. O kur Lietuvos pensininkas geria kavą – įamžinta nuotraukoje.

O ar žinote, ką šitas pensininkas ruošiasi daryti? Jis teisis su Lietuvos valstybe, kuri pažeidinėja jo žmogaus teises ir žemina jo žmogišką orumą. Minimali pensija ir minimalus darbo užmokestis Lietuvoje, kaip nurodė Briuselio klerkai, turi būti apie 600 eurų, tai yra tiek, kiek Lietuvos valstybė moka „pabėgėliams“. 

Šitas pensininkas nemato kito kelio, nes iš Socialinių reikalų ir darbo ministerijos jis girdi demagogiją. 

Aš manau, kad pakaks kabinti mums ant ausų „makaronus“, todėl visus pensininkus kviečiu jungtis ir rengti ieškinius teismui:


Analogišką anketą gali užpildyti ir dirbantieji, gaunantys žmogaus orumą įžeidžiantį minimalų atlyginimą:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą