2018-04-02

Kiek tūkstančių afrikiečių Skvernelis importuos į Lietuvą iš Izraelio, kuris savo „pabėgėlius“ afrikiečius išveža... į Europą?


Izraelio portalas „Cursorinfo“ praneša, kad Izraelis susitarė su JTO dėl nelegalų (Lietuvoje ir ES jie melagingai vadinami „pabėgėliais“) išsiuntimo.

16 250 afrikiečių nelegalų Izraelis išsiunčia į Vakarų valstybes, o dar tokiam pačiam „infiltrantų“ skaičiui bus suteikta teisė laikinai gyventi šioje valstybėje penkis metus.



Be to, esantys Izraelyje pretendentai į pabėgėlio statusą bus iškeldinti iš Pietinio Tel-Avivo ir paskirstyti po visą šalį.

Izraelio premjero kanceliarijos pranešime sakoma: „Planas suskirstytas į tris etapus ir apima penkių metų periodą, kurio pabaigoje realus gyvenimas Tel-Avivo pietuoe ir apylinkėse žymiai pagerės“.

„Susitarimui pritarė generalinis prokuroras ir jis atitinka tarptutinei teisei“, - sakoma šiame dokumente.

Izraelio diplomainiai šaltiniai charakterizuoja susitarimą kaip beprecedentį, nes JTO retai imasi pastangų išsiųsti asmenis, ieškančius prieglobsčio.

Sakoma, kad prieš šį sprendimą vyko intensyvūs pasitarimai, vykę kelis pastaruosius mėnesius. Kovo mėnesį Izraelio Aukščiausias teismas nutarė sustabdyti afrikiečių vyrų deportaciją iš šalies nuo balandžio 1 dienos į Ruandą ir Ugandą.

Izraelio spaudos pranešimas apie „pabėgėlių“ deportaciją į ES kelia daug klausimų. Ar nebus taip, kad žmonės, kuriems Izraelis atsisakė suteikti „pabėgėlio“ statusą, atsidurs ir Lietuvoje, kur nusikalstama Skvernelio vyriausybė juos padarys „pabėgėliais“, samdys didmiesčiuose brangius butus, mokės pašalpas, kelis kartus viršijančias lietuvių pensijas, minimalų dirbančiųjų atlyginimą. Ir visa ši bakchanalija bus pavadinta „pozityviąja“ Lietuvos piliečių diskriminacija, nepaisant to, kad diskriminuojajami yra labiausiai pažeidžiami mūsų visuomenės sluoksniai: vaikai ir seneliai.


Kovo pabaigoje Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pasakė, kad migrantai iš Afrikos yra blogiau už teroristus

Premjero žodžiais, pasienio tvora, pastatyta išilgai sienos Sinajaus pusiasalyje, sulaiko nuo „užtvindymo“ migrantais iš Afrikos, kurie yra blogiau už teroristų atakas Sinajuje. Apie tai vyriausybės vadovas pranešė konferencijos Dimone metu. 

„Izraelis apsuptas radikalaus islamo forpostų, ir todėl mums reikia saugoti mūsų sienas. Mes pabaigėme stambią operaciją: ilgesnės negu 200 kilometrų pasienio užtvaros išilgai sienos Sinajuje statybą. Jei ne užtvara, mes atsidurtume padėtyje be išeities: teroristų kuopelių atakos Sinajuje ir, kas baisiausia, nelegalių migrantų srautas iš Afrikos.

Mes kalbame apie žydų ir demokratinę valstybę, apie tai, kaip mes garantuojame žydų ir demokratinę valstybę su penkiasdešimčia tūkstančių, o po to šimtu tūkstančių, o po to ir su šimtu penkiasdešimt tūkstančių infiltratų per metus. Gauname milijoną, pusantro milijono, ir galima „uždaryti krautuvėlę“. Bet mes neuždarėme „krautuvėlę“. Mes pastatėme pasienio užtvarą, ir kol mums kelia grėsmę saugumo problemos, mes skiriame dideles investicijas į infrastrukūrą“, - reziumavo Izraelio premjeras.

Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis saugumo problemas supranta kitaip. Jo prioritetai – apsitverti savo darbovietę antiteroristiniais stulpais, o viešuose renginiuose slėptis sporto arenos atskirame užmaskuotame kabinete ir ten gerti alų, kaip jis padarė per CSKA ir Žalgirio krepšinio rugtynes.

Neadekvatus žmogus premjero poste – sunki problema kiekvienai valstybei.

Įdomu, kiek Lietuvos valstybės nedraugas Skvernelis importuos afrikiečių nelegalų iš Izraelio?

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą