2018-04-14

Sirijos pamoka: JAV, Anglijos ir Prancūzijos tarptautinio banditizmo era baigiasi



Po TSRS subyrėjimo ir faktinės Rusijos okupacijos prasidėjo JAV ir NATO tarptautinio banditizmo era, kuomet jų buvo trypiami JTO įstatai ir principai, tarptautinė teisė. Taip buvo užpultos ir sunaikintos Jugoslavija, Sirija, Irakas, iki šiol toliau naikinamas Afganistanas, paverstas JAV opijaus plantacija.

Tačiau laikai pasikeitė, Kinijos pramonės gamyba lenkia JAV, o Rusija vis labiau vaduojasi iš kolonijinio jungo. Suprantama, tai labai nepatinka pasaulio žandarams, prievartaujantiems mūsų planetą su žalia makulatūra – JAV doleriu.



Ką parodė šiandieninis Sirijos užpuolimas?

Aš manau, jis parodė, kad JAV, Anglija ir Prancūzija remia tarptautinį terorizmą ir pačios užsiima tarptautiniu terorizmu prieš suverenią Sirijos valstybę, kad jos parodė visišką savo karinę impotenciją, kad jų neremia net artimiausi ir nuolankiausi sąjungininkai (Vokietija ir Italija), kad šios valstybės yra Izraelio vasalai ir nevykdo jokios savo užsienio politikos, kad Vakarus užvaldė ne tik feikinės žinios, bet čia susiformavo ištisos feikinės valstybės, gyvenančios paralelinėje realybėje. Jos pačios sukuria feikines chemines atakas, o paskui pačios save įgalioja vykdyti tarptautinio teisėjo ir baudėjo vaidmenį.

Anglija ir Prancūzija tai buvusios kolonijinės valstybės, įpratusios tepliotis jų užgrobtų valstybių gyventojų krauju, tai valstybės-piratai. Po antro pasaulinio karo iki šių grobuonių lygio nusirito ir kažkada buvusi demokratijos pavyzdžiu - JAV.

JAV portalas Zerohedge rašo: „Kinija pasmerkė Sirijos užpuolimą, Vokietija ir Italija atsisakė jame dalyvauti“.

„Tuo metu kai vakarų bendruomenė palaiko naktinius smūgius, suduotus Sirijai JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos, du svarbūs sąjungininkai atsisakė juose dalyvauti, arba pasisakė prieš juos.“

„Pekinas pasisakė prieš JAV vadovaujamos koalicijos smūgius į Sirijos karinius objektus šeštadienį ir paragino deryboms, pažymėjęs, kad vakarų veikla apsunkina pastangas sureguliuoti krizę.

„Bet kokie vienašališki veiksmai pažeidžia JTO įstatus ir principus, o taip pat tarptautinę teisę ir jos principus. Antpuolis prideda daugiau faktorių, kurie apsunkina Sirijos krizės sprendimą“ - pareiškė Kinijos URM spaudos sekretorius Hua Chunying šeštadienį dieną.

Pekinas pareikalavo ištirti tariamą dujų ataką Dumoje: „Kinija mano, kad dėl įtarimo surengus cheminę ataką turi būti visapusiškas, nešališkas ir objektyvus tyrimas, ir jis turi pasiekti patikimas išvadas...“, - pasakė Kinijos URM atstovas.

Karo analitikas iš Pekino Li Je pareiškė, kad Pekinas turi palaikyti Rusiją, aštrėjant Kinijos santykiams su JAV. „Aš manau, kad Pekinas turi tvirtai remti Rusiją Sirijos klausimu. Kinija vargu ar nusiųs kariuomenę į Siriją, bet Kinija toje pačioje pusėje, kaip ir Rusija, kada kalba eina apie klausimus, kaip Sirijos vyriausybės palaikymas“, - pasakė jis.














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą