2018-06-11

Migrantų „viešbutis“ laivas Aquarius lieka jūroje, o Matteo Salvini partija laimi vietos rinkimuose sekmadienį


„Italija negali būti pabėgėlių stovykla“, - pasakė Italijos vicepremjeras Matteo Salvini. Vienas iš Sorošo finansuojamų nelegalių migrantų pervežimo laivų „Aquarius“ lieka jūroje prie Sicilijos krantų, po to, kai premjeras ir vidaus reikalų ministras Salvini įsakė neįsileisti nelegalus pervežančių laivų į Italijos uostus. Laive yra 629 juodaodžių Afrikos nelegalų.

Partija „Šiaurės lyga“ laikosi tvirtos pozicijos nelegalių imigrantų atžvilgiu, o jų siekis deportuoti iš Italijos pusę milijono nelegalų afrikiečių lėmė tai, kad vietiniuose rinkimuose ši partija pasiekė triuškinančią pergalę, tame tarpe ir Pietų Italijos miestuose.



Penkių žvaigždžių partijos deleguoti uostų merai išreiškė ketinimus priimti laivą „Aquarius.“ Jiems tai atsirūgo per vietos rinkimus.

Sekmadienį Italijoje įvyko merų rinkimai. Juose dalyvavo 761 Italijos savivaldybės, kuriose gyvena 10 procentų (7 milijonai) visų Italijos gyventojų. Lemiamą pergalę laimėjo Matteo Salvini partija „Šiaurės lyga“. Penkių žvaigždžių partija, Lygos partneriai valdančiojoje koalicijoje, surinko tik 6 procentus balsų. Lyga išstūmė 5-žvaigždžių partiją net Sicilijoje. Galima spėti, kad tai lėmė amorfinė 5-žvaigždžių partijos pozicija afrikiečių deportacijos požiūriu.



Europos Parlamento narys: deportuosime po 300 afrikiečių per dieną

Mario Borguezio, Italijos Lygos politikas ir Europos Parlamento atstovas, atsakė į Vokietijos RTL žurnalisto klausimą, kaip jie ruošiasi deportuoti pusę milijono afrikiečių? Jis atsakė: „po 300 per dieną“

Parlamentaras pasakė: „Niekas niekada nepaaiškina italų tautai apie realią imigracijos kainą, tai milijardai (…) migrantų deportacija kainuos milijonus“.

Jo žodžiais, Italija yra turizmo šalis, o imigrantai kenkia turizmui.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą