2018-12-08

Du viename: Brežnevas = Merkel


Šiandien "Euronews" pranešė, kad CDU suvažiavime Angelai Merkel, partijos pirmininkei, suvažiavimo delegatai stovėdami plojo 10 minučių.

Aš, 67 metų žilagalvis, gerai prisimenu TSRS laikus, komunistų partijos suvažiavimus ir po 5 ar 10 minučių trunkančius „audringus plojimus“ generaliniam komunistų partijos sekretoriui Leonidui Brežnevui. Kaip iš tų "ilgų ir audringų" plojimų tyčiodavosi tada „Amerikos balsas“, „BBC“, „Laisvės“ radijo stotys!

Kas galėjo pagalvoti, kad laiko spiralė padarys vieną apsisukimą ir šiandieninė ES taps praeito šimtmečio 8 dešimtmečio Sovietinės imperijos analogu? Tik ant tribūnos dabar lipa ne generalinis sekretorius Leonidas Brežnevas, o Vokietijos CDU partijos pirmininkė Angela Merkel, faktinė ES diktatorė, šalį irgi valdanti beveik du dešimtmečius, irgi sakanti ilgas ir tuščias kalbas, kurios sulaukią subinlaižių ir prisiplakėlių dešimtis minučių trunkančių „audringų plojimų“! Skirtumas vienas: iš Merkel nesityčioja vakarų MIP!

Už ką Merkel plojama? Už tai, kad užtvindė ES 4 milijonais imigrantų, ją suskaldė, nuskurdino europiečius? Ir čia analogija su Brežnevu, kuris ėmė griauti Sovietinę imperiją.

Kaip visa tai šlykštu!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą