2018-12-29

Masinė migracija sukelia užkrečiamų ligų epidemijas. Švedija ruošiasi Ebolai


Masinė migracija pavojinga ne tiktai dėl terorizmo, visuomenės saugumo, kultūros ir socialinio aprūpinimo problemų, bet taip dėl atvežtinių užkrečiamų ligų grėsmės, pasakė Vengrijos valstybės sekretorius Retvari Bence Vengrijos dienraščiui Magyar Hirlap. Jo žodžiais, Europos epidemiologijos organizacijos užfiksavo ženklų augimą infekcinių ligų, tarp jų ir tų, kurios jau išnyko iš Europos dėka vakcinacijos. Vokietijos Kocho instituto duomenimis, nuo 2015 metų stebimas 300 procentų augimas susirgimu hepatitu B ir tymais, o taip pat 200-procentinis augimas susirgimų maliarija ir sifiliu. Susirgimas niežais padidėjo nuo 14 iki 26%.


Retvari nuomone, Europos parlamentas, palaikęs įvedimą “migrantų vizų“ (humanitarinių vizų), „uždegė žalią šviesą milijonams nelegalių ir ekonominių migrantų, dėl ko kyla dar didesnė grėsmė Europai.“

„Jeigu mes palyginsime, kiek Briuselis išleis imigracijai vieno imigranto į Europą, - kad, be abejo, yra nevykęs bandymas, pagrįstas patirtimi pastarųjų dešimtmečių, - ir kiek kainuoja atstatymas namo krizinėje zonoje, aišku, kad su tokia pačia pinigų suma galima padėti didesniam žmonių skaičiui jų gyvenamoje vietoje, negu Europoje“, - pabrėžė sekretorius.

Jis priminė, kad su pagalba programos „Vengrijos parama“ vyriausybė sugebėjo padėti tūkstančiams žmonių Irake.

„Todėl šis sprendimas geresnis, atsižvelgiant į efektyvumą“. Politiko žodžiais, šį sprendimą pasirenka tie, kas iš tiesų nori padėti, skirtingai nuo „veidmainės Briuselio elitos“.


Švedija slapčia nuo visuomenės ruošiasi Ebola epidemijai


Mirtina ir ypač užkrečiama Ebola liga anksčiau buvo problema kelioms Centrinės Afrikos valstybėms. Šiandien Švedija, kurioje daugiausiai emigrantų, skaičiuojant 1000 jos gyventojų, rizikuoja susidurti su šia baisia epidemija. Iki šiol Švedijoje tiktai Linköping buvo vienintelė ligoninė, kuri galėjo priimti žmones įtariamus sergant Ebola. Todėl Švedijos pietų regione Malmėje buvo pradėta statyti dar viena ligoninė, galinti priimti užsikrėtusius Ebola virusu.

Ebola izoliatorius įsikurs Malme universitetinėje ligoninėje. Apie tai pranešė Švedijos nacionalinė televizijos kompanija SVT.

Naujame bloke, kurį planuojama parengti iki 2019 metų pabaigos, bus įrengtos vietos vos keliems ebola sergantiems pacientams. Esant daugiau ligonių to nepakaks.

Švedijos sveikatos apsaugos organai nutarė kontroliuoti aptarimą tokių susirgimų, kaip Ebola, kad išvengti visuomenės nerimo. Jie nenori signalizuoti apie rimtą pavojų, todėl nekoordinuoja vyriausybės iniciatyvas su savivaldybėmis, kurios pačios turi spręsti apie savo pasirengimą.


Pietų regiono taryba nutarė pasirengti Ebolos protrūkiui, kuri, jų nuomone, anksčiau ar vėliau smogs regionui.

Ebola-tai virusas (Filoviridae), sukeliantis hemoraginę karštligę pas aukštesniuosius primatus. Mirtingumas aukštas, nėra efektyvių vaistų ir efektyvių vakcinų.

Inkubacinis periodas gali būti nuo kelių dienų iki mėnesio, o tai reiškia, kad infekcija, gali būti plačiai paplitusi iki to, kol žmonės pradeda sirgti.

Iki šiol Švedijoje tiktai Linköping buvo vienintelė ligoninė, kuri galėjo priimti žmones įtariamus sergant Ebola. Todėl Švedijos pietų regione Malmėje buvo pradėta statyti dar viena ligoninė, galinti priimti užsikrėtusius Ebola virusu.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą