2019-09-11

Alice Weidel: Merkel pseudo klimato gelbėjimo programa naikina pramonę ir darbo vietas



Rugsėjo 11 dieną Vokietijos vyriausybė Bundestage pradėjo aptarinėti sekančių metų biudžetą, klimato, migracijos ir breksito problemas. Jau posėdžio pradžioje partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) bendrapirmininkė Alice Weidel kreipėsi į politikus su pranešimu „Didžioji koalicija griauna mūsų šalį“. Po Weidel pranešimo į tribūną pakilo Angela Merkel. Kanclerė pranešimą pradėjo nuo konflikto Honkonge, o po to laipsniškai perėjo prie Europos klausimų. Merkel pareiškė, kad ES valstybės turi kaupti jėgas, nes paaštrėję JAV ir Kinijos santykiai ir breksitas stipriai paveiks Europos stabilumą.

„Mes turime sutelkti paskutines jėgas ir išsilaikyti prieš likimo smūgius. Europa nepajaus artėjančių negatyvių reiškinių poveikio", - pareiškė Merkel. Jos žodžiais, jeigu ES pajėgs pergyventi breksitą, tai išgyvens ir kitas krizes.



Kaip jau minėta, parlamentinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) frakcijos pirmininkė dr.Alice Weidel, pasinaudojusi diskusija svarstant federalinį biudžetą, sukritikavo kanclerės Angelos Merkel vykdomą „klimato gelbėjimą“, „migracijos politiką, euro gelbėjimą mokesčių mokėtojų pinigais ir pakvietė sugrįžti prie „liberalios buržuazinės politikos“.

Waidel nuomone, sunkumai kylantys Vokietijos ekonomikai ir visai valstybei yra pasekmė jos pražūtingos ekonominės politikos, žaliųjų socialistinės ideologijos, kuri griauna šalį ir ateitį.

„Ši vyriausybė atsakinga už demontažą automobilių pramonės dėl „klimato“ kliedesių ir elektrinių automobilių. Jie žlugdo mūsų šalį su absurdiška idėja išėjimo iš atominės ir anglies energetikos vienu metu“, - pasakė Weidel ir nurodė, kad tai ekonominis ir gamtamokslinis „nonsensas“, o jos menama „klimato apsauga“ yra ne kas kita, kaip „siaubinga deindustrializacijos programa, surišta su siaubingu darbo vietų naikinimu. „Federalinė vyriausybė išleidžia“ milijardus, kad apsaugoti nuo įsivaizduojamos pasaulio pabaigos ateityje.

Politikė pažymėjo, kad pinigų nepakako, kad susitvarkyti su „pasekmėmis nereguliuojamos migracijos ir kriminaline statistika“.

Weidel pareikalavo efektyviai kontroliuoti sienas, nes migrantai ir toliau laisvai gali jas kirsti. Jos žodžiais, sekanti migrantų banga jau ateina, tai rodo vaizdai iš Lesbo salos, nepavykęs susitarimas su Turkija, vėl atidarytas Balkanų maršrutas. Vyriausybė į tai užmerkia akis.

„Vietoj to, kad kartu su Italija ir kitomis viduržemio jūros regiono šalimis garantuoti, kad niekas negalės per jūrą nelegaliai atvykti į Europą, jie skatina humanitarines NVO ir prekeivius ir nori sukurti valstybinę nelegalų „pervežimo taksi tarnybą“.

Dėl euro gelbėjimo parlamentarė pasakė, kad dešimtmetį užtrukęs euro gelbėjimas mokesčių mokėtojų pinigais įrodo, kad tai „nepavykęs euro eksperimentas“.

Nulinės procentinės normos politika, kurią vykdo Europos centrinis bankas, nubloškia vokiečių viduriniąją klasę ir indėlininkus į prekariatą ir „sukuria dirvą sekančiai krizei“. Politikė prognozuoja Vokietijai valstybės skolos ir bankų krizę, hiperinfliaciją ir būsimą valiutos reformą, per kurią „žmonės viską praras“.

Biudžeto projektas, Weidel nuomone, leidžia suprasti, kad valdančioji koalicija nesuvokia „kokia išmušė valanda, „jie perdirba vis dar gausias perteklines lėšas, tarytum palaima tęsis amžinai“. Weidel pabrėžė, kad užsienio ekspertai perspėja dėl artėjančių „blogų laikų“, mažėjančių investicijų. Ji pažymėjo, kad piliečiai bus be gailesčio ir šaltakraujiškai eksproprijuoti neigiamų procentų pagalba, kaip socialiniu mokesčiu. Šie piliečių pinigai tiesiogiai ar netiesiogiai dings. Bet koks pretekstas geidžiamas, kad vis daugiau apmokestinti piliečius, ko šie nebegali pakelti.

Weidel paragino orientuotis į „liberalią buržuazinę politiką“, „aplinkos ir išteklių tausojimą“, o ne „ klimato apsaugą “, pabaigti begalinį energijos taupymą, sustabdyti nekontroliuojamą imigraciją.

Weidel paragino atsitraukti nuo euro infliacijos politikos, suteikti daugiau laisvės piliečiams ir visiems, kas kuria vertybes, suteikti daugiau minties ir žodžio laisvės vietoj kitaminčių diffamacijos, nuodijančios politinį klimatą, daugiau ekonominės laisvės, o ne slopinimo ir naujų draudimų, daugiau mokesčių ir rinkliavų lengvatų, o ne mokesčių, biurokratijos ir perskirstymo augimo.


Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą